KDP’den sert tepki: Salgınlara karşı harekete geçilsin

KDP’den sert tepki: Salgınlara karşı harekete geçilsin

Irak federal hükümetine çağrıda bulunan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Bağdat’taki parti binalarını ateşe veren ve Kürdistan Bayrağı’nı yakan saldırganlara karşı harekete geçmesi gerektiği belirtildi.

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Haşdi Şabi yanlılarının Irak’ın başkenti Bağdat’taki KDP binasını ateşe vermesi ve Kürdistan Bayrağı’nı yakmasıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapılan saldırının şiddetle kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Demokrasi ve sorumluluk duygusundan uzak bir milis grubunun taraftarları tarafından Bağdat’taki parti binamızın ateşe verilmesi ve kutsal bayrağımıza saldırılması, ulusal ve birlikte yaşam ilkelerinden uzak bir anlayışın tezahürüdür. Parti binamızın korunmasında görevlilerin görevlerini ihmal ettikleri ve gerekli müdahaleyi yapmadıklarından endişe duyuyoruz."

"İslam adına saldırıyorlar, İslam'la alakaları yok"

KDP'nin açıklamasında “Yasalar çerçevesinde siyasi faaliyetlerde bulunan bir parti binasına yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.

Salgınların İslam'ı kendi lehine kullandığı belirtilen açıklamada, “İslam” adını kullanarak bu tür saldırı ve faaliyetlerde bulunmalarının İslam ile yakından ve uzaktan hiçbir alakalarının olmadığı, sadece İslam adını kendi çıkarları için kullandıkları” sözlerine yer verildi.

"İstikrar ve toplumsal barış için bir tehdit"

Ayrıca KDP, bu tür saldırıların Irak’ın siyasi sürecini tehlikeli bir duruma götürdüğü, Irak’ta istikrarın ve toplumsal barış için bir tehdit olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamanın devamında, “Bu çağdışı saldırıları kınamakla birlikte, fedaral hükümeti faillerle ilgili bir an önce yasal süreç başlatmaya çağırıyoruz” ifadesi kullanıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.