KDP ve YNK arasında siyasi mutabakat imzalandı

KDP ve YNK arasında siyasi mutabakat imzalandı

KDP ve YNK grupları Kürdistan Parlamentosu’nda iki parti arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda siyasi bir mutabakat imzaladı.

A+A-

KDP ve YNK grupları Kürdistan Parlamentosu’nda iki parti arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda siyasi bir mutabakat imzaladı.

Kürdistan Parlamentosu KDP Grup Başkanvekili Umêd Xoşnaw, 6 Eylül tarihinde KDP ve YNK grup başkanvekillerinin Parlamento Başkan Yardımcısı’nın katılımıyla bir siyasi mutabakat imzalandığını duyurdu.

Umêd Xoşnaw, imzalanan mutabakatın ayrıntıların ilişkin şu bilgileri paylaştı: “KDP ile YNK politbürolarının imzaladığı siyasi mutabakat, ulusal çıkarları ilgilendiren yasa tasarılarının Parlamento’da yasallaşması için her iki fraksiyonun parlamento oturumlarında aktif olması ve 9’uncu hükümet kabinesinin reformlarının desteklenmesini içeriyor” dedi.

KDP Grup Başkanvekili, sorunun parlamentoda herhangi bir  grubunun çoğunlukta olmasının onun sorumsuz davranacağı ve Parlamentosu işlevsizleştireceği anlamına gelmediğini belirterek, bu mutabakatın tüm siyasi tarafları birbirine daha fazla yakınlaşmasına vesile olacağını umut ettiğini kaydetti.

Parlamento Başkan Yardımcısı Hêmin Hewramî ise bu mutabakatın ulusal meselelerde tarafların birlikte hareket etmesini ve işbirliği içerisinde olmasını hedeflediğini belirterek, bu mutabakat sayesinde parlamentonun yasa tasarılarını yeniden görüşmeye başlayacağının altını çizdi

Hewramî, ayrıca mutabakat sayesinde parlamentonun hükümet çalışmalarını özellikle reformların hayata geçip geçmediğini denetleme görevini sürdürmesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.