KDP ve YNK anlaştı... Kerkük Valiliği’ne gelecek isim açıklandı

KDP ve YNK anlaştı... Kerkük Valiliği’ne gelecek isim açıklandı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Kerkük Valiliği’ne getirilecek ismin Teyib Cebar olduğu açıklandı.

A+A-


Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Kerkük Valiliği’ne getirilecek ismin Teyib Cebar olduğu açıklandı.
KDP ile YNK heyeti bugün Süleymaniye’de, Kerkük Valiliği’ne getirilecek ismi belirlemek üzere toplandı.
Toplantı sonrası KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed ile YNK Sözcüsü Kadir Hemecan düzenledikleri ortak basın toplantısında, Kerkük Valiliği’ne Teyib Cebar’ın getirilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.
Kadir Hemecan ayrıca, yeni hükümet kabinesine destek verdiklerini ve bütün tarafların hükümet programına destek vermesini umduklarını söyledi.
Yeni kabinenin oluşturulmasının Kürdistan halkı açısından başarı olduğunu kaydeden Mahmud Muhammed ise Kerkük’le ilgili, “Kerkük’te olağanüstü bir durum vardı ve bu durumu değiştirmek, istikrarı geri getirmek istedik” dedi.
Bağdat’la görüşmeler için ortak bir heyet oluşturduklarını belirten Muhammed, bütün tarafların Kerkük’ün yönetimine katılımının önemine vurgu yaptı.
Muhammed, “Kardeşlik Listesi olarak Teyib Cebar’ın Kerkük’ün yeni valisi olarak belirlenmesine karar verdik” diye konuştu.
16 Ekim 2017 olaylarından sonra dönemin Irak Başbakanı Haydar Abadi, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim’i görevden almış, yerine Vali Yardımcısı Rakan Cuburi’yi vekaleten atamıştı.


Teyip Cebar Kimdir?
1954 yılında Kerkük’te dünyaya geldi.
İlk ve orta öğrenimini Kerkük’te tamamladı. 1976 yılında Süleymaniye Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.
1978-92 yılları arasında Süleymaniye Karayolları Müdürlüğünde mühendis olarak çalıştı.
1992-97 yılları arasında Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin birinci ve ikinci kabinesinde İskan Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yaptı.
1997 yılında emekliye ayrıldı. 1998 yılında ise özel sektörde mühendislik alanında çalıştı.
Yazın dünyasında da tanınan bir isim olan Cebar, 1970 yılında yazmaya başladı. Şiir kitaplarının yanı sıra, eleştiri ve şehircilik-imar alanında da kitaplar kaleme aldı.
1992 yılında kurulan Kürdistan Mühendisler Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1992’de 2001 yılına kadar Kürdistan Mühendisler Birliği Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2001-2003 yılları arasında ise Başkan olarak görev aldı.
Cebar hem Kürt Yazarlar Birliği hem de Irak Yazarlar Birliği’ne üyedir. Aynı zamanda Kerkük Kültür ve Toplum Derneği üyesidir.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.