KDP ve KYB'den ortak bağımsızlık komitesi

KDP ve KYB'den ortak bağımsızlık komitesi

Irak Anayasası'nın 140'ıncı maddesi kapsamındaki tartışmalı bölgeler, referandum ve Kürdistan'ın bağımsızlığı konularının belirlenmesi için ortak bir komite oluşturulmasına karar verildi.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) referandum ve bağımsızlık konularının belirlenmesi için ortak bir komitenin kurulmasını kararlaştırdı.

11.01. 2017 de Erbil'in Pirmam (Selahaddin) ilçesinde toplanan KDP ile KYB arasında gerçekleşen üst düzey görüşmede siyasi sorunlara yönelik çözüm arayışları ele alındı.

Toplantıda başta parlamentonun aktifleştirilmesi olmak üzere Kürdistan Bölgesi'nin temel sorunlarının çözümü için uygun mekanizmalar görüşüldü.

KYB ile KDP politbüroları tarafından toplantı sonrası ortak bir bildiri yayımlandı.

Bildiride, ekonomik krizin görüşüldüğü toplantıda tarafların Kürdistan Bölgesi Hükümeti'ni destekleyecekleri belirtildi.

Toplantıda siyasi partilerle birlikte etnik grupları temsil eden, Irak Anayasası'nın 140'ıncı maddesi kapsamındaki tartışmalı bölgeler, referandum ve Kürdistan'ın bağımsızlığı konularının belirlenmesi için ortak bir komite oluşturulmasına karar verildi.

KYB – KDP politbürolarının sorunların çözümü için toplantılara devam edecekleri duyuruldu.

Kosret Resul başkanlığındaki KYB heyetinde Mele Bahtiyar, Ömer Fetah, Kadir Hemecan, Sadi Ahmed Pire, Rızgar Ali, Erselan Bayız, Cemil Hewrami yer alırken, Neçirvan Barzani başkanlığındaki KDP heyetinde Fazıl Mirani, İzeddin Berwari, Azad Berwari, Mahmud Muhammed, Ro Nuri Şawes, Kakemin Necar ve Dılşad Şahap yer aldı.rudaw

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.