KDP-S’li yetkili: James Jeffrey Rojava’ya gelecek

KDP-S’li yetkili: James Jeffrey Rojava’ya gelecek

 Kürdistan Demokrat Parti-Suriye (KDP-S) Merkez Komite Üyesi Neşet Zaza, “ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yakın zamanda Rojava’ya gelecek. Kürt diyaloğunda siyasi anlaşma onun gözetiminde açıklanacak” dedi.

A+A-

 

K24 haber bültenine bağlanan KDP-S Merkez Komite Üyesi Neşet Zaza, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) arasında devam eden görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Müzakerelerin ikinci aşamasının sona erdiğini, üçüncü aşamanın da bazı konularının tartışıldığını ifade eden Neşet Zaza, “Ancak dördüncü aşamanın önemli ana maddesi olan askeri sorun henüz gündeme gelmedi” dedi.

ENKS ile PYNK arasındaki görüşmelerin olumlu bir şekild ilerlediğini vurgulayan Zaza, “Siyasi yönetim konusunda ENKS ile PYNK arasında iyi bir anlaşma var. Fakat bununla ilgili bazı sorunlar da var ve bu sorunlar bizim geri adım atmamıza sebep oldu. Çünkü halkımızın bu konuda rahatsızlık duymasını ve kırılmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasi yönetim konusunda iki temel sorunun olduğunu belirten Zaza, “Her iki tarafın temsil oranı sorunu çözüldü. Ancak anayasa sorunu daha çözüme kavuşmadı. Biz anayasa konusunda bir revizyonun yapılmasını istiyoruz. Ama bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Yönetim konusunda bazı farklı yaklaşımlar vardı onlar da çözüldü” dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Rojava gideceğini söyleyen KDP-S’li Neşet Zaza, şunları ifade etti:

“Diyebiliriz ki; iki taraf arasında siyasi bir yönetim için geçici bir anlaşma söz konusu. Önümüzdeki iki günde bundan kurtulacağız. Halkımızın gönlü rahat olsun.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, yakın zamanda Rojava’yı ziyaret edecek ve siyasi anlaşma onun gözetiminde açıklanacak. Ayrıca ABD, ENKS ile PYNK arasındaki diyalogda önemli rol oynuyor. ABD Kürt diyaloğunda kendisini garantörü olarak görüyor. Fakat Suriye’deki Kürtlerin hakları konusunda ABD üstüne düşüne henüz yerine getirmedi. Buna rağmen biz ABD’nin rol almasını istiyoruz. Çünkü daha önce iki anlaşma yapıldı, ancak diğer taraf bunları uygulamadı.”

zaza.jpg

(K24)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.