KDP-S: ABD güçleri çekilirse durum Kürtler için zorlaşacak

KDP-S: ABD güçleri çekilirse durum Kürtler için zorlaşacak

.

A+A-

KDP-S’li Abdulbasit Hemo, “ABD güçleri Suriye’den çekilirse durum Suriye ve özellikle Kürtler için daha da zorlaşacak” dedi. 

Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Politbüro Üyesi Abdulbasit Hemo, son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ABD güçlerinin Suriye'deki varlığının önemine değinen Abdulbasit Hemo, “ABD hem Ortadoğu'da hem tüm dünyada en büyük aktördür. ABD’nin Suriye’deki sorunların çözümünde büyük bir rolü var ve Washington özellikle Kürtler için iyi bir garantördür” dedi.

ABD’nin Rojava ve Suriye’de 900 askerini bırakmasının önemli olduğuna dikkat çeken Hemo, bazı noktalarda belirsizliklerin olduğunu belirterek, “Zira ABD’nin buradaki varlığı bizler için çok önemli. ABD güçleri Suriye’den çekilirse durum bu ülke ve özellikle Kürtler için daha da zorlaşacak. Suriye’nin kuzeyi daha da zor duruma düşecek” diye konuştu.

ABD ve uluslararası güçlerin bölgede bulunmasının Kürtler için garantör görevi gördüğüne işaret eden KDP-S Politbüro Üyesi Abdulbasit Hemo, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bunlara rağmen ABD birçok yerde Kürtlerin çıkarları doğrultusunda hareket etmedi. Kürtler arası anlaşma ve özellikle Roj Peşmergelerinin bölgeye katılması konusunda pratik adımlar atmadı. ABD şimdiye kadar diğer tarafa da yeterince baskı yapmadı.”

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.