KDP: Masum kadın ve çocukları öldürmek insanlık suçudur

KDP: Masum kadın ve çocukları öldürmek insanlık suçudur

.

A+A-

 İran’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarını kınayan KDP, “Masum kadın ve çocukların öldürülmesi insanlığa karşı bir suçtur ve hiçbir gerekçesi yoktur” çıklamasını yaptı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbürosu, bugün İran’ın PAK, Komele ve HDK-İ’nin üs ve karargahlarına yönelik saldırılarına ilişkin kamuoyuna bir bir açıklama yaptı.

İran’ın Erbil ve Süleymaniye’ye yönelik saldırı ve bombalamalarının Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğine vurgu yapılan açıklamada, “Masum kadın ve çocukların öldürülmesi insanlığa karşı bir suçtur ve hiçbir gerekçesi yoktur” ifadelerine yer verildi.

“Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) olarak bizler, bu saldırı ve bombalamaları kınıyor, komşuluk ve dostluk ilkelerine saygısızlık olarak görüyor, son bulmasını istiyoruz” denilen açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nin sorunların çözüldüğü bir arena olarak kullanılmaması gerektiği ifade edildi. 

Açıklamada, ayrıca şunlar kaydedildi:

“Sorunlar, sınırların dışında karışıklıklar yaratarak çözülemez, ancak bunları çözmenin en iyi yolu, farklılıklar olsa bile diyalog ve karşılıklı kabulden geçer.

Son olarak, bu bölgelerde yaşayan tüm can ve mal kayıplarından duyduğumuz üzüntü ve endişeyi ifade ediyoruz.”

İran’ın PAK, Komele ve HDK-İ’ye yönelik saldırıları

İran Devrim Muhafızları Ordusu bugün sabah saatlerinde, Erbil, Süleymaniye ve Kerkük’te İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ait üs ve karargahları eş zamanlı olarak füze ve kamikaze İHA’larla hedef aldı.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, saldırılarda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 32 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İran saldırılarında hayatını kaybeden 7 kişinin Zagros Muhsin, Hacer Zerge, Milad Pursaheb, Rıhan Kenani, Muhammed Xelili, Şerko Berteni ve Mam Zana olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.