KDP-İ'den göstericilere destek mesajı

KDP-İ'den göstericilere destek mesajı

İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) Genel Sekreteri Mustafa Hicri, İran ve Rojhılat’ta devam eden protesto gösterilerine ilişkin, “Grev ve gösterilerinizi barışçıl yollarla sürdürerek mücadelenize devam edin” dedi.

A+A-

Haber Merkezi- Gösterilerin dünya manşetlerinde yer aldığını ifade eden Hicri, “İran islami Cumhuriyeti’ne karşı muhalif sesiniz haklı bir haykırış olarak kızgın halkın sesine karışarak dünya medyasında manşet oldu. İran rejimi istekleriniz karşısında 40 yıldır kulaklarını tıkamıştı, söyledikleri kadarıyla şu ana kadar istek ve taleplerinizi hiç duymadılar. Bu durumda, birlik ve tek ses olarak kadın erkek ve toplumun her kesimi omuz omuza grev ve gösterilerinizi barışçıl yollarla sürdürerek mücadelenize devam edin ve talepleriniz için haykırmayı sürdürün.”

Şiddet eylemlerinden uzak durulması çağırısında bulunan Hicri, “Lütfen böyle durumlarda şiddet olaylarından kendinizi uzak tutun ve barışçıl bir şekilde mücadelenize devam edin. Böylece rejimin gösterileri bastırması için elinde bir koz olmasın” diye konuştu.

Gösterilerde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Mustafa Hicri, “Bütün dünya sizi destekliyor, kalbimiz ve sesimiz sizlerle” dedi.

Fars Haber Ajansı'na göre, Tahran, Tebriz, Meşhed, Ahvaz, İsfahan, Yezd, Kirman ve Kereç başta olmak üzere ülke genelinde 1080 noktada gösteri düzenlendi.

Gösteriler kapsamında 100'den fazla banka ve 50'den fazla dükkânın ateşe verildiği öne sürülen olaylarda, yaklaşık 1000 eylemci İran rejim güçleri tarafından gözaltına alındı.

Kaynak: Nêrîna Azad

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.