KDP-İ'den çağrı: Hazır olun!

KDP-İ'den çağrı: Hazır olun!

Dogu Kürdistan Kürdistan Demokrat Partisi - İran (KDP-İ) Merkez Komite Üyesi Halid Ezizi, 65 yıldan sonra Kuzey Kore ile Güney Kore’nin bir araya gelmesinin, dünyada nükleer anlaşmalarda değişimlerinin yaşanacağını söyledi.

A+A-

Halid Ezizi, Kuzey ile Güney Kore arasında dün yapılan zirvenin dünyada özellikle de nükleer silahlanma konusunda değişimlere gebe olacağını söyledi.

Nükleer değişimin İran ve komşu ülkelerinde de değişimin yaşanmasına neden olacağını belirten Halid Ali, “Söz konusu değişimlere özellikle Rojhılat partilerinin  hazırlıklı olması gerekiyor. Rojhılat partileri İran’daki iç sorunlara ağırlık vererek, halkın çıkarları doğrultusunda çalışması gerekiyor” dedi.

Halid Azizi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“ABD her daim İran’a karşı tehditlerde bulunuyor. Ancak İran’ın içinde değişimin olması gerekiyor. ABD’nin İran’daki iç sorunlara yönelerek, yönetime yansıtması gerekiyor.”

İran’ın son zamanlarda bazı konularda geri adım atmasınınn ABD’nin tehditlerinden kaynaklanmadığını belirten Ezizi, “İran’da yaşanan ekonomik krizden dolayı toplum rahatsızlığını dile getirerek, yönetime yansıtmıştır” diye konuştu.

Kim ile Moon zirvesinde tarihi imzalar atılarak, Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına karar verilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.