KDP: Erken seçim üzerine anlaşmaya varılabilir

KDP: Erken seçim üzerine anlaşmaya varılabilir

.

A+A-

Irak’ta son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro, “Irak’taki tüm tarafların mutabık olması halinde erken seçim üzerine anlaşmaya varılabilir” çağrısı yaptı.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro, Irak’taki siyasi krizle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Politbüro, Irak’taki tüm tarafları başarılı bir diyalog için vakit kaybetmeden gerekli ve ciddi adımları atmaya çağırdı.

Açıklamada, Irak’taki siyasi durumun iyileştirilmesi için tüm tarafların kabul etmesi halinde erken seçime gidilebileceği ve bu konuda anlaşmaya varılabileceği kaydedildi.

KDP Politbüro’nun açıklamasında, “Irak'taki tüm siyasi liderleri, ülkenin bekası için sorumluluk almaya ve Irak'ı karşı karşıya olduğu tehlikelerden korumaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca tüm taraflara, olası seçimlerin nihai sonuçlarını olduğu gibi kabul etmeye ve Irak'ta önceki seçimlerin deneyimlerini tekrar etmemeye söz verme çağrısında bulunuldu.

En son dün, Şii Koalisyon partisi (CF) destekçileri, Yeşil Bölge önünde toplanarak Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr taraftarlarının oturma eylemine karşı “anayasa ve düzeni koruma” gerekçesiyle gösteri düzenlemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.