Kazımi'den Sadr mesajı: "Onsuz bir hükümete sıcak bakmıyorum"

Kazımi'den Sadr mesajı: "Onsuz bir hükümete sıcak bakmıyorum"

.

A+A-

 Irak'ta yeni hükümet kurma sürecinden çekilen Sadr Hareketi'ne ilişkin Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'den bir açıklama geldi. Başbakan Kazımi, Sadr'ın olmadığı bir hükümet kurulamacağı mesajını verdi.

Kazımi, Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda es-Sadr'ın katılımı olmadan bir hükümet kurması olasılığına sıcak bakmadığını açıklarken böyle bir hükümetin ‘büyük zorluklarla’ karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Al-Monitor'a verdiği röportajda, Irak'ın şiddet dolu geçmişinden diyaloga dayalı bir geleceğe doğru uzaklaşması gerektiğini belirterek Başbakan Kazımi, “Sadr'ın katılımı olmayan bir hükümetin büyük zorluklarla karşı karşıya kalacağını artık herkes anladı” sözlerine yer verdi.

"Önceliklerim diyalog, diyalog, diyalog"

Irak'taki siyasi duruma dikkat çeken Kazımi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Irak’taki siyasi sınıf halkın kendisine karşı güveninde bir krizle karşı karşıya. Sadr’ın yeni kurulacak hükümetin dışında kalması da örneğin Ekim 2019'un tekrarına hatta daha kötüsüne yol açabilir. Önceliklerim diyalog, diyalog, diyalog."

Diğer taraftan ise Koordinasyon Çerçevesi güçleri, Sadr’ın yeni hükümetin özelliklerini belirlemek üzere Koordinasyon Çerçevesi güçleri ile doğrudan müzakerelere katılmayı kabul etmesi halinde başbakan adayını değiştirebileceğinin sinyalini verdi. Irak siyaset sahnesi hala itme ve çekme arasında bocalıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.