Kayyıma CHP'den ilk tepki

Kayyıma CHP'den ilk tepki

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Yazık, yazıklar olsun, bu kadar bedelden sonra gelinecek yer burası mı olacaktı?”

A+A-

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarının Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından görev alınmasına “Yazık, yazıklar olsun, bu kadar bedelden sonra gelinecek yer burası mı olacaktı? diyerek tepki gösterdi.

 

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı.

 

Mehmet Bekaroğlu, Türkiye İçişleri Bakanlığının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'yı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ı görevinden almasına Twitter'dan tepki gösterdi.

 

Karara Twitter'dan tepki gösteren Mehmet Bekaroğlu, kararın yanlış olduğunu belirterek, "Yazık, yazıklar olsun, bu kadar bedelden sonra gelinecek yer burası mı olacaktı?" ifadelerini kullandı.

 

Bekaroğlu şu ifadeleri kullandı:

 

“Diyarbakır, Van ve Mardin'de 4,5 ay önce seçilen belediye başkanları görevden alınarak yerlerine valiler atandı. Gerekçe terör örgütlerine destek vermek. Bunun anlamı sadece demokrasinin iptal eğilmesi değil, aynı zamanda halkın meşru siyasetten umudu kesmesinin istenmesidir.

 

İBB seçimlerini kazanmak İçin terör gerekçesi ile kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaran AKP iktidarının belediye başkanlarının 4,5 ayda terör suçlarını tespit edip görevden alması inandırıcı değildir. Bu durumun ülke bütünlüğüne herhangi bir katkısı olmayacaktır.

 

Yazık, yazıklar olsun, bu kadar bedelden sonra gelinecek yer burası mı olacaktı? Ahmet Türk'ün belediye başkanı seçilmesini içine sindiremeyen bir zihniyetin Türkiye'nin Kürt sorununu çözmek diye bir niyeti olamaz. Bu kafa Kürt ve terör sorununu çözmez, sadece kullanır.”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: AKP faşizmi seçti

 

Özgür Özel de Twitter'dan paylaştığı mesajda HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmalarına tepki göstererek, "AKP iktidarı yine demokrasiyi değil faşizmi seçti" dedi.

 

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Siyasal darbe

 

Sezgin Tanrıkulu ise Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınmasının "siyasal darbe" olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

 

Tanrıkulu, paylaştığı Twitter mesajında kayyum atamalarının hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Açıklamayı okudum bir tek mahkûmiyet kararı yok. Açılan soruşturmalar ifade özgürlüğüne tekabül ediyor. Hatırlatmak istiyorum; Kayyumla ilgili düzenleme parlamentodan geçmedi. Yasalaşmadı” söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.