Kayyım Yılmaz Güney Sineması'nı süs havuzuna çeviriyor

Kayyım Yılmaz Güney Sineması'nı süs havuzuna çeviriyor

Batman’da 2001 yılında yapılan ve 2016’da DBP’li belediyenin yerine atanan kayyım tarafından kapatıldıktan sonra 2017’de çıkan yangında hasar gören Yılmaz Güney Sineması’nın yerine yeni kayyım tarafından süs havuzu yapılmak istendiği ileri sürüldü.

A+A-

 

2001 yılında, sinema salonu olmayan Batman'da, Belediye tarafından Yılmaz Güney Sinema Salonu yaptırılıp hizmete açıldı.

Kentteki sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği de yapan salon, kentin AVM'lerdeki cep sinemaları dışındaki tek sineması olarak hizmet verdi.

Eylül 2016’da DBP’li belediyeye kayyım atanmasının ardından göreve gelen Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy tarafından kapatılan sinema salonu, 30 Ocak 2017 tarihinde elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangında hasar gördü.

Kayyım sinema salonu yerine cami yapılması için anket yapmıştı

Başkan vekili Şevket Ertuğ Aksoy Mart 2018’de “sinema mı yoksa yeşil alan mı yapılsın” diye bir anket çalışması yaptı.

Ankete katılanların büyük kısmı sinemanın yeniden açılmasını isterken, Ertuğ, yeni bir anket çalışması daha yaparak bu kez “sinema mı yoksa cami mi yapılsın” diye sordu.

Ankete katılan, Batmanlılar'ın büyük çoğunluğu tekrar sinema yapılmasını istedi.

Havuz projesi

31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde göreve gelen HDP’li belediye eş başkanları Yılmaz Güney Sineması’nı yeniden yapma kararı aldı.

Ancak kayyımın bıraktığı 307 Milyon TL tutarındaki borç nedeniyle HDP’li belediye sinemanın planlamasını 2020’ye bıraktı.

23 Mart 2020 tarihinde HDP’li belediyelerin yerine atanan yeni kayyım projeyi tekrar rafa kaldırdı. Sinemanın kurulu bulunduğu arazi uzun bir süre çitlerle çevrili durumdaydı.

Son birkaç gün içinde çitler kaldırılırken, alanın Atatürk Parkı'na dahil edilmek istendiği belirtiliyor. Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sinemanın bulunduğu alan parka dahil edilerek süs havuzunu yapılacak. Bu kapsamda kazı çalışmaları başlatılan alanda su boruları döşenmeye başlandı.

Konuya ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuş görevden alınan Belediye Eşbaşkanı Songül Kormaz, "Yılmaz Güney Sineması sadece bir salon değil kent ile özdeşleşen bir alandır. O yüzden oranın yapılması için çalışma başlattık. Kurumlarda devamlılık esastır ve yüzden sinemanın yeniden inşa edilmesi gerekiyor" dedi.

Kentin simgesi haline gelen ve faaliyet gösterdiği 10 yıl içinde ucuz ve kaliteli hizmet sunan sinema, birçok festival, panel ve sergiye ev sahipliği yaptı.

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.