Kayyım, köylülerin hizmet için açılmasını beklediği belediye binasını özel harekata verdi

Kayyım, köylülerin hizmet için açılmasını beklediği belediye binasını özel harekata verdi

.

A+A-

Kızıltepe Belediyesi kayyımı Hüseyin Çam, belediyeye ait hizmet binasını özel harekat polislerine tahsis etti.

Mardin’de İçişleri Bakanlığı tarafından HDP yönetimindeki Kızıltepe Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Hüseyin Çam, belediyeye ait hizmet binasını özel harekat polislerine tahsis etti.

AKP hükümetinin Kuzey ve Doğu Suriye kentleri Girê Spî ile Serêkaniyê’ye dönük 9 Ekim 2019’da başlattığı saldırıların ardından Mardin’in Kızıltepe ilçesi Dirbesîyê (Şenyurt) kırsal mahallesinde bulunan Kızıltepe Belediyesi’ne ait hizmet binası Jandarma ve polis özel harekat ekipleri tarafından kullanılmaya başlandı. Köyün ortasında bulunan ve 2 yılı aşkın bir süredir özel harekat merkezi olarak kullanılan bina boşaltılmazken, fiili olarak karakola dönüştürüldü.

KÖYLÜLER HİZMET İÇİN AÇILMASINI İSTİYORDU

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre köylüler, binanın boşaltılarak, belediye hizmetlerinde kullanılmasını beklerken, kayyım atanan Kızıltepe Belediyesi, binayı Kara Kuvvetleri 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na tahsis edilmesi yönünde karar aldı. Kara Kuvvetleri 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın talebi üzerine alınan kararda, binanın bakımının da belediye tarafından yapılmasına karar verildi.  

Kararda “Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt Belde Belediye Binasının Belediye Başkanlığımızca yapılacak bakım ve onarımının tamamlanması akabinde duyulan ihtiyaç üzerine 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ‘Diğer Kuruluşlarla İlişkiler’ başlıklı 75. Maddesinin (d) ve 18. Maddesinin (e) bendine istinaden 4'üncü Hudut Alayı Personel ve Lojistik Kısmı tarafından kullanılmak üzere Kara Kuvvetleri 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na tahsisinin uygunluğuna oy birliği ile karar verildi” denildi.

‘KAYYIM MECLİSİ’ KARAR ALDI

Kayyım atanmasıyla birlikte seçimle gelen Belediye Meclisi feshedildiğinden Kızıltepe Belediye Meclisi adına kayyım Hüseyin Çam ile birlikte 3 katip üyeden oluşturulan Meclis karar aldı. Kararın altında kayyım Hüseyin Çam “Başkan” sıfatı ile yer alırken, katip olarak Mehmet Nuri Alpaslan, Neşe Özdemir ve Mehmet Ali Aydemir isimli personellerin ismi yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.