Kayyım, Amedspor servis aracına el koydu

Kayyım, Amedspor servis aracına el koydu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyım Amedspor'un kadın futbolcularına ve altyapısına tahsis edilen servis aracına el koydu.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyım Amedspor'un kadın futbolcularına ve altyapısına tahsis edilen servis aracına el koydu. Amedspor'dan yapılan açıklamada servis aracına el konulmasının sporcuları olumsuz etkilediği üzerinde durulurken, takımların liglerde oynanacak maçlara katılmalarını da zora soktuğu belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden kadın futbol takımı ve altyapı takımlarına tahsis edilen 21 TC 361 plakalı servis otobüsü, geçen hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden el konuldu.

Otobüse el konulmasıyla ilgili olarak Amedspor tarafından şu açıklama yapıldı:

 

“Bölgede kadınlar liglerinde en üst klasmanda mücadele eden Amedspor Kadın Futbol Takımı ve başarıdan başarıya koşan Amedspor Altyapı takımlarının otobüsüne belediye ekiplerince el konulması şehrin sportif alanda en iyi şekilde temsil eden kadın futbol ve alt yapı takımında oynayan sporcuları moral ve motivasyon olarak sıkıntıya soktu.

 

Servis aracı sıkıntısı nedeniyle idmanlara gelmekte sıkıntı yaşayan ve 50 kadın sporcusu bulunan Amedspor Kadın Futbol Takımı ile yine bünyesinde 200 erkek sporcusu olan Amedspor Altyapı takımlarının (U14, U15, U16, U17 ve U19) servis aracının olmayışı nedeniyle liglere katılamaması ve konuyu federasyona intikal ettirilmesi bekleniyor.

 

Tek bir otobüsle ve kısıtlı imkanlarla Talyetepe’de bulunan Amedspor Tesisleri’ndeki idmanlara gelen sporcular ve aileleri, servis otobüsüne belediye tarafından el konulmasını üzerine adeta canlandırıldıklarını ve yaşanan durumun belediyelerin sportif faaliyetlere destek verme sorumluluğu ile bağdaşmadığını belirttiler. Yaşana duruma tepki gösteren genç sporcular, ‘Futbolcuyuz ve hayallerimiz var. Servisimizin geri verilmesini istiyoruz’ dediler.

 

Daha önce de aynı otobüs önceki kayyım döneminde belediye oto parkına çekilmiş ve kamuoyundan gelen yoğun tepkilerden üzerine otobüs Amedspor’a iade edilmişti.”

GAZETE DUVAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler