Kayıp Keldani çiftin oğlu: Kaçırıldıkları iddiası var

Kayıp Keldani çiftin oğlu: Kaçırıldıkları iddiası var

Beytüşşebap'ta 6 gündür kayıp olan Hurmuz ve Şimoni Diril çiftine halen ulaşılamadı. Çiftin oğlu İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril, savcılığın soruşturma başlattığını aktardı.

A+A-

Haber Merkezi- Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehri) köyünde yaşayan ve 11 Ocak gününden bu yana haber alınamayan Hurmuz (71) ve Şimoni Diril (65) çifti halen bulunamadı. Silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı iddia edilen Diril çiftini arama çalışmaları ise sürüyor. Günlerdir anne ve babasını arayan İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril, olayın ayrıntıları hakkında Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuştu.   

OĞUL DİRİL: KENDİ İMKANLARIMIZLA ARADIK

Köylerinin Asuri-Keldani köyü olduğunu ve çok az sayıda ailenin kaldığını aktaran Diril, ayın 12'sinde bazı kişilerle anne ve babasını ziyaret için köye geldiğini kaydetti. Ancak anne ve babasını evde bulamadığını belirten Diril, yaşananları şöyle aktardı: "Köyde bir komşumuz var. İlk etapta korktuğu için kaçırıldıklarını söylemedi. Ancak sonra silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi. İlk gün köyü aradık. Yetkili birimleri haberdar etik. Yoğun kar vardı. Daha sonra çevre köylerdeki arkadaşlara haber verdik. Yetkililer bir şey yapamadı. Çünkü ikinci gün yoğun kar vardı köyde. Havadan aradılar. Biz de kendi imkanlarımızla her tarafı aradık. Ancak kendilerine ulaşamadık."

SORUŞTURMAYA 'GİZLİLİK' KARARI

Kendisinin bugün köyden ayrıldığını ve askerlerin de bugün köye geldiğini paylaşan Diril, Beytüşşebap Savcılığı'nın konuya ilişkin soruşturma yürüttüğünü dile getirdi. Anne ve babasının bulunduğuna dair gerçeği yansıtmayan kimi iddialar olduğunu da belirten Diril, Beytüşşebap'a gidip savcılığa ifade vereceğini söyledi.

Öte yandan savcılığın soruşturmaya "gizlilik" kararı koyduğu aktarıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Arama çalışmalarıyla ilgili Şırnak Valiliği'nden açıklama yapıldı. Arama çalışmalarının Jandarma Özel Harekat timlerinin katılımıyla devam ettiğini belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Beytüşşebap ilçesi, Kovankaya köyünde ikamet eden Hurmüz Diril ve Şimuni Diril çiftinin, köylerindeki evlerinden 11 Ocak 2020 tarihinde ayrıldıkları ve bir daha geri dönmedikleri haberinin alınması üzerine, havadan başlatılan arama faaliyetlerine ilave olarak bölgedeki hava şartlarının kısmen uygun hale gelmesiyle birlikte 16 Ocak 2020 tarihinden itibaren bölgeye helikopterle sevk edilen Jandarma Özel Harekat timleri ile birlikte olay yeri inceleme, iz takip köpek timleri ve sivil vatandaşlarımızın da katılımıyla karadan da arama faaliyetlerine devam edilmektedir. Kardan dolayı kapalı olan köy yolunun 16 Ocak 2020 günü açılması çalışmalarına tekrar başlanmış olup çığ tehlikesi nedeniyle yol açma çalışmaları yavaş ilerlemektedir. Kayıp şahısların bulunması maksadıyla arama ve kurtarma faaliyetlerine olumsuz hava şartlarına rağmen kararlılıkla devam edilmektedir."

Artı Gerçek

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler