“Kararı bizzat ben onayladım, geri adım atmayacağım, hukukun üstünlüğüne sadakat temel değerdir.”

“Kararı bizzat ben onayladım, geri adım atmayacağım, hukukun üstünlüğüne sadakat temel değerdir.”

.

A+A-

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, FBI’nin 8 Ağustos tarihli Trump baskını hakkında ilk kez konuştu ve arama emrini bizzat kendisinin onayladığını söyledi: “Kararı bizzat ben onayladım, geri adım atmayacağım. Hukukun üstünlüğüne sadakat temel değerdir.” Merrick Garland ayrıca, Trump hakkındaki arama kararının kamuya açıklanması için Florida’daki mahkemeye bakanlığın başvurduğunu ve soruşturma detaylarının mahkeme kararı üzerine halk ile paylaşılacağını söyledi.

ABD Adalet Bakanı Merrick Gardland, FBI’nin 8 Ağustos’ta düzenlediği Trump baskını hakkında konuştu: “Kararı bizzat ben onayladım.”. Trump döneminde Adalet Bakanlığı görevini yapan William Barr da başkan adayları hakkındaki soruşturma süreçlerinde bizzat kişisel onayının verilmesi halinde hareket geçilmesine dair bir iç yönerge çıkarmıştı. Merrick Garland, FBI tarafından uygulanan arama emrinin bizzat Adalet Bakanlığı tarafından verildiği ve kendisi  tarafından onayladığını belirtmesine ek olarak şunları söyledi: “Geri adım atmayacağım. Hukukun üstünlüğüne sadakat temel değerdir.”

Merrick Garland ayrıca, Trump hakkındaki arama kararının kamuya açıklanması için Florida’daki mahkemeye bakanlığın başvurduğunu ve soruşturma detaylarının mahkeme kararı üzerine halk ile paylaşılacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.