Kanlı dere hastalık saçıyor!

Kanlı dere hastalık saçıyor!

.

A+A-

Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki (Çayönü-Hilar) Boncuklu ve Yayvantepe köylerini birbirine bağlayan derenin ıslah edilmemesi nedeniyle hastalık yaydığı öğrenildi.

Bir dönem Ergani halkının yünlerini ve elbiselerini yıkadığı, genç kızların saçlarını yıkadığı özel dere çevreye hastalık saçıyor. Vatandaşlar, Boncuklu köyü ve bu derenin etrafındaki bütün köylerde yaşayanların ve özellikle çocukların yaşam hakları ve sağlıklarının risk altında olduğunu ifade ederek, "Senelerdir Islah edilmeyi bekleyen dere, yöneticilerin insaniyetine kalmış ve Ergani'nin bereketli topraklarına kan götürmeye devam etmektedir. Ergani Kaymakamlığı ve Ergani Belediyesi derhal bu konuya odaklanmalı. Zira bereketli topraklarımız ve doğamız adeta bir Sahra çölüne dönüyor" dediler.

Öte yandan, köylerinin yanı başından geçen dere yatağında oluşan kötü koku nedeniyle BiMERE şikayet ettiklerini belirten vatandaşlar; "Yaz aylarında su seviyesi düşen bu kanlı dere ıslah edilmesi gerek. Bu konuda yetkili mercilere defalarca başvuru yaptık. Ancak bu zamana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Yetkililer yıllardır sesimizi duymuyor. Köyümüzü, evlerimizi terk mi edelim? Birileri bu rezalete artık dur desin."  ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Tigris haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.