Kamışlo’daki saldırıdan sonra olay yerine giden Rûdaw ekibi darp edildi

Kamışlo’daki saldırıdan sonra olay yerine giden Rûdaw ekibi darp edildi

.

A+A-

Türkiye’nin tarafından insansız hava araçları ile Kamışlo'da bir araca düzenlenen bombalı saldırıdan sonra olay yerini görüntülemeye giden Rûdaw'ın ekibi saldırıya uğradı. Rûdaw Kamışlo Temsilcisi Fehed Sebri, muhabir Vivian Fetah ve foto muhabiri Ara Pijo'ya saldıran grup, ekibin malzemelerine de el koydu.

Bugün akşam saatlerinde, içinde bölgenin ileri gelen bir ailesinden 3 kişinin bulunduğu otomobil hava saldırısının hedefi oldu. Saldırıda küle dönen araçta bulunan 3 kişi hayatını kaybetti. Olayın haberini geçmeye çalışan Rûdaw ekibi de saldırıya uğradı.

Saldırı anını anlatan Rûdaw Kamışlo Temsilcisi Fehed Sebri, muhabirler Vivian Fetah ve Ara Pijo'ya birlikte şehrin batısındaki Hilali semtinde patlamanın meydana geldiği yere gittiklerini söyledi.

Fehed Sebri’nin aktardığına göre Rûdaw ekibi olay yerine gidip görüntü aşmaya başlayınca tanımadıkları kişiler kendilerine saldırdı. Canlı yayın kamerası ve diğer malzemeleri ekibin elinden alan saldırganlar, aralarında Rûdaw mikrofonunun da olduğu malzemeleri önce yere attı ardından da yanlarında götürdü. Hakaret ve tehditlerde de savuran grup Rûdaw ekibe fiziki saldırıda bulundu.

Fehed Sebri saldırganların yaklaşık 7 kişi olduğunu ve Kürtçe konuştuğunu, ancak kim olduklarını bilmediklerini aktardı.

Saldırının ardından olay yerinde bulunan Asayiş birimine giden Fehed Sebri, kendilerine yönelik saldırıyı bildirerek gasp edilen ekipmanlarının alınmasını talep etti ancak polisler kendisini kent merkezindeki karakola yönlendirdi.

Fehed Sebri, akşam saat 20:00 sularında gittiği karakolda kendisine “şu anda kimse yok, yarın gel” denildiğini aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.