Kamışlo’da PDK-RK’nin ofisi yakıldı

Kamışlo’da PDK-RK’nin ofisi yakıldı

.

A+A-

Rojava’nın Kamışlo kentinde bulunan Kürdistan Demokrat Partisi – Rojava’nın ofisinin yakıldığı bildirildi.

Dün gece gerçekleşen olayda, ofisi yakanların kimliklerinin henüz belirlenemediği açıklandı.

Ofis sorumlusu Becan İbrahim, Rûdaw’a yaptığı açıklamada dün gece 11:30’da ofislerinin iki molotof atılarak yakıldığı bilgisinin kendilerine verildiğini aktardı:

“Komşular bizi hemen aradı ve biz de geldik. Yanan ofisin içinde iki molotof olduğunu gördük. Ardından asayiş ve yangın söndürme ekipleri geldi.”

Kürdistan Demokrat Partisi – Rojava 25 Aralık 2018’de kuruldu. Kuruluşundan beri partinin sekreterliğini Hekar Miro yürütüyor.

Kısaltması PDK-RS olan Kürdistan Demokrat Partisi – Rojava, Özerk Yönetim’in ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) bünyesinde yer almıyor.

Rojava’da ENKS’nin çağrısıyla 24 Eylül’de yakıt zamları ve ENKS üyelerinin gözaltına alınması nedeniyle birtakım gösteriler düzenlenmişti.

Kamışlo kentinde düzenlenen gösteride kargaşa çıkmış, Devrimci Gençlik (Ciwanên Şoreşger) üyesi oldukları bildirilen bir grup eylemcilere müdahale etmişti.

Gösteriler sonrası, Kürdistan Demokrat Partisi – Suriye (PDK-S) ofisine yönelik karalamalar yapılmıştı.

ENKS, göstericilere yönelik muameleyi kınamış, Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı grupların bu tür hareketlerinin ilk olmadığı vurgulanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.