Kamışlo’da ateşkesin süresi uzatıldı

Kamışlo’da ateşkesin süresi uzatıldı

.

A+A-

 Kamışlo'da Rojava Özerk Yönetimine bağlı İç Güvenlik Güçleri ile  Suriye hükümeti yanlısı Ulusal Savunma Kuvvetleri (Difa El Weteni) arasında sağlanan ateşkesin süresinin uzatıldığı öğrenildi.

Kamışlo’da Şam yanlısı Difa El Weteni milislerinin 20 Nisan Salı günü İç Güvenlik Güçleri’ne (Asayiş) saldırması üzerine çıkan çatışmaların ardından Rusya'nın arabuluculuğu ve gözetiminde dün akşam saat 18.00'den itibaren ateşkes ilan edilmişti.

Edinilen bilgilere göre kalıcı ateşkes için Rusya’nın da katılımı ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Suriye hükümeti heyetleri arasında bugün sabah 10:00’da Kamışlo’da görüşmelere başlandı.

Rûdaw’a konuşan özel bir kaynağın aktardığına göre, taraflar arasında yürütülen görüşmelerde herhangi bir sonuç elde edilemedi ve ateşkes süresi bugün 16:00’a kadar uzatıldı.

Sözkonusu kaynak, Suriye hükumeti adına General Muin Ğadur ve DSG adına ise YPG Sözcüsü Nuri Mahmud görüşmede hazır bulundu.

Suriye hükumeti heyetinin Rojava Asayişi’nden Tey Mahallesinden çekilmesini istediği ancak DSG’nin bu talebi reddettiği belirtiliyor.

İki taraf arasında yaşanan çatışmalar esnasında Suriyeli milislerin açtığı ateş sonucu 10 yaşında bir çocuk hayatını kaybetmiş, 3 sivil de yaralanmıştı.

Ayrıca 20 Nisan günü Asayiş görevlisi Halid Hacı hayatını kaybetmişti.

Öte yandan çatışmaların başladığı günden bu yana Asayiş güçlerinin Kamışlo’daki kontrol noktalarının sayısını arttırarak güvenliği üst sevyeye çıkardığı görüldü.

Rûdaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.