Kaftancıoğlu Hakim Karşısında

Kaftancıoğlu Hakim Karşısında

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 2012-2017 tarihleri arasındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle bugün 3. kez hakim karşısında.

A+A-

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 2012-2017 tarihleri arasındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle bugün 3. kez hakim karşısında.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’nde 3’üncü kez hakim karşısına çıkıyor. Kaftancıoğlu 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

Çok sayıda milletvekili, siyasetçi, sanatçı ve vatandaşın destek verdiği Kaftancıoğlu'na destek için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul Adliyesi'ne geldi.

80 İL BAŞKANINDAN DESTEK

Kaftancıoğlu’na destek vermek amacıyla CHP’li 80 il başkanı tarafından yayımlanan destek bildirisinde, Canan Kaftancıoğlu'nun asla yalnız bırakmayacaklarını vurgulamışlardı. Bildiride "Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir" denilmişti.

153 SANATÇIDAN DESTEK

Aralarında Arif Sağ, Ataol Behramoğlu, Barış Atay, Bülent Emrah Parlak, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Fazıl Say, Ferhan Şensoy, Genco Erkal, Leman Sam, Murathan Mungan, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz ve Zülfü Livaneli'nin de bulunduğu kültür sanat dünyasının önemli isimleri Kaftancıoğlu’na destek açıklamasında bulundu. Açıklamada “Bugüne kadar her koşulda barışı ve kardeşliği savunan Kaftancıoğlu'nun hukuksuz bir şekilde yargılanmasına itiraz ediyoruz. Canan Kaftancıoğlu 16 milyon insanın sesidir, bu sesin susturulmasına izin vermeyeceğiz. 16 milyon İstanbulluyla birlikte seninleyiz Canan. Asla yalnız yürümeyeceksin”

Kaftancıoğlu, 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle yargılanıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.