Kadınlar Sur'u resimledi

Kadınlar Sur'u resimledi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kadınlar duvarları boyadı: Dengbêj Fatma İsa ve Şahmeran...

A+A-

Haber Merkezi- Diyarbakır’da Sur Belediyesi ve Iva Organizasyon ortaklığında Sur ilçesinin duvarlarını renklendirmek için grafiti çalışması yapıldı. Ortak çalışmada Sur’un tarihi sokaklarına kadın ressamlar tarafından, toplumsal cinsiyet farkındalığı yaratmak için Dengbêj Fatma İsa ve şahmeran figürleri resmedildi.

Sur Belediyesi desteği ile gerçekleşen projede, Dengbêj Evi sokağı, Laleş Sanat Merkezi ve Duçem Kültür Sanat Merkezi’nin sokak duvarlarına kadın ressamlar tarafından resimler çizildi. Kadınlar sokaklara şahmeran ve dengbêj Fatma İsa’nın figürlerini resmettiler.

 

1-031.jpg

 

Iva Kültür Merkezi’ne bağlı çalışan kadın ressamlar Sur Belediyesi ile yapmış oldukları bu projede amaçlarının toplumsal cinsiyet farkındalığını yaratmak olduğunu belirtip şunları söylediler: “Bizler Sur duvarlarına kadın figürleri resmettik. Bir çalışmamız şahmerandı. Şahmeran efsanesi bu bölgede en çok bilinen efsanedir. Daha önce tahrip olmuş şahmeran resmini tekrar tasarladık ve yeniledik. Başka bir sokağımızın duvarına da dengbêj Fatma İsa’yı resmettik. Kürtler için dengbêjliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz kadınlar da buradan yola çıkarak hem kültürümüze hem de kadın dengbêjliğin önemine vurgu yaptık. Buna benzer çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.”
Bu çalışmada amaçlarının Sur’u daha güzelleştirmek olduğunu vurgulayan Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin de, “Sur’un tarihini koruyarak ve kültürel yapısına uygun kadın figürler resmedildi. Şimdilik belirlenen birkaç sokakta çalışma yapıldı ama daha sonra bu çalışmalar devam edecek. Sokaklarımızı kadınlar güzelleştirdi ve güzelleştirmeye devam edecekler, onlara teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.