Kadın şarkıcıya hakaret eden din görevlisi 'özür diledi'

Kadın şarkıcıya hakaret eden din görevlisi 'özür diledi'

Din görevlisi Molla Halo Hama Raşid'in, popüler şarkıcı Marya Hawrami'ye karşı küfür ve hakaret içerikli açıklamalarından kısmen geri adım attı. Gelen tepkiler üzerine Raşid, 'uygunsuz sözleri' nedeniyle 'özür diledi'.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, din görevlisi Molla Halo Hama Raşid'in, popüler şarkıcı Marya Hawrami'ye karşı küfür ve hakaret içerikli açıklamalarından kısmen geri adım atmasını konuşuyor. Gelen tepkiler üzerine Raşid, 'uygunsuz sözleri' nedeniyle 'özür diledi'.
 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde tartışmalı açıklamaları ile tanınan din görevlisi Molla Halo Hama Raşid, popüler şarkıcı Marya Hawrami ve son klibi hakkındaki hakaret içerikli sözleri nedeniyle kısmen ‘özür diledi’. Raşid, Hawrami’den ‘o..spudan beter’ diye söz ettiği ses kaydında kullandığı sözcükler nedeniyle pişman olduğunu söyledi. Ancak düşüncesinin değişmediğini vurgulamaktan da geri durmadı.

Raşid, Hawrami’nin yeni şarkısı Dlakam’ın klibinin Kurdmax TV’nin YouTube kanalında yayımlanıp dört günde 1 milyondan fazla kez izlenmesi sonrası kadın şarkıcıya hakaret etmişti. Sosyal medyada yayılan bir ses kaydında Hawrami’ye küfür içerikli hakaretler yağdırıyor, klibin arka planında dans edenlere de ‘maymun’ diyordu.

Bu ses kaydı büyük bir tepkiye yol açınca Raşid de ‘özür dilemek’ zorunda kaldı. Facebook sayfasından bir açıklama yapan din görevlisi,  ‘kaydın yayınlanması ve kullandığı uygunsuz dil’ için özür diledi. Kendi sözlerinin geleneklere ve şeriata aykırı olduğunu belirten Raşid, “Söylediklerimden ötürü pişmanım” dedi; Hawrami’nin kendisine dava açabileceğini söyledi.

Bununla birlikte, Raşid “Ses kaydı bir kişi için kaydedilmişti, kamuoyu için değil. Yayınlanmasını istemiyordum” deyip, Hawrami’nin klibinin ‘şeriata aykırı olduğu’ görüşünü yinelemeyi de ihmal etmedi.

Rudaw’ın aktardığına göre Raşid, kullandığı sert dil ve uygunsuz eleştirileri nedeniyle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde uzun süredir yasaklı bir isim. Ancak Süleymaniye Diyaneti’nden Hacı Ako, Raşid’in sosyal medyadaki varlığına karşı önlem alamadıklarını söyledi.

Süleymaniye Güzel Sanatlar Enstitüsü’nün müzik bölümünden mezun olan 30 yaşındaki Hawrami ise ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.