Kadın Afgan gazeteciler yardım istiyor

Kadın Afgan gazeteciler yardım istiyor

.

A+A-

Taliban, kadın gazetecileri tehdit ediyor.

Kadın Afgan gazeteciler, bir zamanlar özgür ve hareketli bir Kabil'den bahsederken, şimdilerde Taliban’dan kaçıyor. Kadınlar, sessizlik ve korkuyla dolu.

Guardian'ın yer verdiği haberdegazetecilerden Aaisha, geçen haftalarda Guardian ile iletişim kuran ve uluslarının yıkımı dünyayla paylaşmak için düşüşünü belgeleyen düzinelerce kadın Afgan gazeteciden biri. Şimdi korkmadan haber vermenin geleceklerine mal olacağından korkuyorlar.

"Çok korkutucuydu"

Taliban'dan ve kadınlara eşit davranılmaması gerektiği konusunda hemfikir olan diğer kişilerden sürekli ölüm tehditleri alıyorlar.

Fereyba*, tırtıklı bir telefon bağlantısıyla Taliban'ın Kabil'in kapısından girdiğini duyduğu anı hatırlattı.

"Evin dışındaydım ve kardeşimden bir telefon aldım ve 'Neredesin? Hemen eve gitmelisin. Ve çok korkutucuydu. İnsanların ve gözlerin resmini, yüzlerini ve ifadelerini hayal bile edemezsiniz."

Sesi boğuluyor, kadın ve kızların dövüldüğü, zorla eş olarak alındığı ve tecavüze uğradığına dair haberlerin onu panik içinde bıraktığını ve bunun yakında kaderi olabileceğini söyledi.

"Öncelikle kendim için endişeleniyorum çünkü ben bir kızım ve aynı zamanda bir kadın gazeteciyim. Bazı kızları kendileri için alıp köle olarak kullandılar" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.