John Bolton'ı Görevden Alındı

John Bolton'ı Görevden Alındı

Trump'ın çok sayıda politika anlaşmazlığı yaşadığını belirterek istifa çağrısında bulunduğu Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, salı günü istifa etti.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden aldığını açıkladı. Başkan Trump yeni danışmanın gelecek hafta açıklanacağını da duyurdu.

Trump'ın çok sayıda politika anlaşmazlığı yaşadığını belirterek istifa çağrısında bulunduğu Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, salı günü istifa etti.

Trump sosyal medya paylaşımlarında, "Dün gece John Bolton'u Beyaz Saray'da hizmetlerine artık ihtiyaç duyulmadığı konusunda bilgilendirdim. Yöneticilerden diğerleri gibi ben de kendisinin önerilerinin birçoğuna şiddetle karşı çıktım." ifadelerini kullandı ve ekledi: "John'a bana bu sabah sunulan istifası talebimi ilettim. Hizmetleri için John'a çok teşekkür ederim. Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın kim olacağını gelecek hafta açıklayacağım."

 

ekran-goruntusu-3468.png

 

John Bolton ise Twitter hesabından, "İstifamı dün gece ilettim ve Başkan Trump, 'Bunun hakkında yarın konuşalım.' dedi." paylaşımıyla istifasını duyurdu.

 

ekran-goruntusu-3469.png

 

"Dış politika değişmeyecek"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Başkan Donald Trump ile bugün görevinden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton arasında ciddi fikir ayrılığının bulunduğunu söyledi.

Bakan Pompeo ve Mnuchin, Beyaz Saray'da, Trump'ın imzaladığı ve terörle mücadeleye yönelik yaptırımları artırdığı kararnameye ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ana gündem maddesi, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın görevden alınması olurken, her iki bakan da toplantıda sık sık Trump ve Bolton arasında görüş ayrılığı yaşandığını vurguladı.

Pompeo, Başkan Trump'ın istediği kişiyle çalışma yetkisinin olduğunun altını çizerek, "Elbette Bolton'la fikir ayrılığı yaşadığımız çok zaman oldu." dedi.

Dışişleri Bakanı Pompeo, Bolton'ın ayrılmasının ardından Trump'ın dış politikasının değişmeyeceğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.