İzol’a takipsizlik kararı

İzol’a takipsizlik kararı

AK Parti eski Milletvekili Zülfükar İzol’a "Cinayeti azmettirmekle" suçlamasından takipsizlik kararı verildi. Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tamamladığı iddianamede sekiz kişiye 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 128’er yıla kadar hapis cezası iste

A+A-

Haber Merkezi- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde altı kişinin öldürüldüğü, altı kişinin yaralandığı katliama ilişkin “Cinayeti azmettirmekle” suçlanan AK Parti eski Milletvekili Zülfükar İzol’a takipsizlik kararı verildi. İzol’un kardeşleri ve oğlunun da aralarında bulunduğu sekiz kişiye düzenlenen iddianamede, şüpheliler hakkında 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 128’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, ayrıca şüphelilerden Cihan İzol’un ev ve eklentilerinde tabanca, şarjör, fişek, hücum yeleği bulunduğu da iddianamede yer aldı. Cihan İzol’un POL-NET sisteminde üzerine kayıtlı M-16 piyade tüfeği olduğu da tespit edildi.

Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, olaya ilişkin soruşturmasını tamamlamasının ardından iddianamede, Zülfükar İzol’un kardeşleri Bülent İzol, Servet İzol, Cemal İzol ve Cihan İzol; oğlu Mehmet Fatih İzol ile aynı aileden Mehmet Metin İzol, Mustafa Serdar İzol, Serhat Ferman İzol hakkında, “4 kişiyi tasarlayarak öldürme, 6 kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 83 yıldan 128’er yıla kadar ceza istendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.