İtalya: Kürt halkının haklarının inkârı görmezden gelinemez

İtalya: Kürt halkının haklarının inkârı görmezden gelinemez

İtalya Türkiye'nin Rojava'ya yaptığı harekat kapsamında Türk büyükelçinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurdu.

A+A-

 

Haber Merkezi- Türkiye’nin 3 gün önce Fırat’ın doğusunda Rojava’ya yönelik başlattığı operasyon devam ederken dünyanın tepkisi de sürüyor. Fransa Türkiye’ye nota verirken, 2 ülke de Türkiye’ye silah satışımı durdurdu. Öte yandan İtalya ise Türk büyükelçinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurdu.

BBC Türkçe’nin haberine göre; İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio sosyal medyada yaptığı açıklamada, "İtalya, Ankara'nın girişimini kınamaktadır ve bu nedenle Türk büyükelçinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrılması için talimat verdim" dedi.

“Erdoğan’ın tehditleri kabul edilemez”

Aynı zamanda koalisyon hükümetinin ortaklarından 5 Yıldız Hareketi’nin siyasi lideri olan Di Maio, sosyal medyadaki mesajında “Erdoğan’ın mültecilerle ilgili tehditleri kabul edilemez” yazılı bir fotoğrafa da yer verdi.

Di Maio, gelecek Pazartesi AB Dış İlişkiler Konseyi toplantısında Avrupa'nın tek sesle ortak mesaj vermesini talep edeceğini de açıkladı. “Suriye'de yaşananlar, Türkiye'nin saldırısı, yerel nüfusun ve Kürt halkının haklarının inkarı, sivil ölümleri: bütün bunlar kabul edilemez, görmezden gelinemez” diyen Dışişleri Bakanı, “Suriye'nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliği tartışılamaz" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: BBC Türkçe

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.