İsveç Kürt Diaspora Merkezi kuruluşunu ilan etti

İsveç Kürt Diaspora Merkezi kuruluşunu ilan etti

.

A+A-

Kürt Diaspora Merkezi(Kurdish Diaspora Center) İsveç’te düzenlediği konferansla İsveç Kürt Diaspora Merkezi’nin kuruluşunu gerçekleştirdi.

Merkezi Almanya’da olan Kürt Diaspora Merkezi, Fransa, Avusturya ve Filandiya’dan sonra İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen konferansla şubesini açtı. 21 Kasım’da başkent Stockholm’de toplanan Kürdistanlılar Ey Raqip marşının okunması, Erbil Valisi Firset Sofî şahsında tüm Kürdistan şehitlerine saygı duruşuyla konferansa  başladı. Konferansa Kürt siyasi, aydın, farklı kurum temsilcileri katıldı.

https://www.basnews.com/images/2020/Komite.png

Kürt Diaspora Merkezi Genel Sorumlusu Tahir Hewramî,  Kürdistan Bölgesi Hükümeti İsveç temsilcisi Bextiyar Berdman, Kürt Diaspora Merkezi’nin Fransa, Almanya, Flandiya, Avusturya temsilcileri, Barzani Ofisi Diaspora Kürtleri TemsilcisiKürt Dernekleri Federasyonu temsilcileri, dört parça Kürdistan’dan akedemisyen, yazarların yanısıra kadınlar, Doğu Kürdistan siyasi parti temsilcileri  ve Rusya’da Ezdi toplumundan temsilcilerin yanısıra sanatçı Öz Nûjen misafir olarak  katıldı.

Konferansın açılışında bir konuşam yapan Kürt Diaspora Merkezi Genel Sorumlusu Tahir Hewramî,  merkezin amacı ve çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.  

Konferansta İsveç Kürt Diaspora Merkezi konferans katılımcıları merkezin faaliyetleri hakkında görüş ve önerilerini sundu.

https://www.basnews.com/images/2020/Screen-Shot-2020-11-23-at-1.26.41-PM.png

Değerlendirmeler ardından Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. 11 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’nda dört parça Kürdistan’dan ve Rusya’dan Ezdi temsilci yer aldı.

Konferans bileşeni Yönetim Kurulu’nu İsveç Kürt Diaspora Merkezi’nin program ve tüzüğünü oluşturmakla görevlendirdi.

Edinilen bilgilere göre, İsveç Kürt Diaspora Merkezi Yönetim Kurulu bir dahaki konferansa kadar kendi içerisinde iş bölümüne giderek çalışmalarına başlayacağı kaydedildi.

Konferans Kovid-19 salgınana rağmen sıcak bir atmosferde ve Kürt birliği mesajı ile son buldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.