İstanbul yağmura teslim

İstanbul yağmura teslim

Avcılar, Sefaköy, Bahçelievler, Çatalca, Zeytinburnu, Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla ve Pendik'te gök gürültülü şiddetli yağış etkili oldu. Yağmura yakalananlar otobüs duraklarına, köprü altlarına sığındı

A+A-

Avcılar, Sefaköy, Bahçelievler, Çatalca, Zeytinburnu, Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla ve Pendik'te gök gürültülü şiddetli yağış etkili oldu. Yağmura yakalananlar otobüs duraklarına, köprü altlarına sığındı. Tüm vapur seferleri iptal edildi. Unkapanı'nda alt geçitte bir kişinin cesedi bulundu.

İstanbul’da bir süredir devam eden sıcak hava yerini yağışa bıraktı. Avcılar, Sefaköy, Bahçelievler, Çatalca, Zeytinburnu, Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla ve Pendik’te gök gürültülü şiddetli yağış etkili oldu. Yağmurdan korunmak isteyenler, otobüs duraklarına, kapalı mekanlara ve köprü altlarına sığındı. Tüm vapur seferleri iptal edildi. Kapalıçarşı’yı su bastı. Unkapanı’nda alt geçitte bir ceset bulundu.

Sağanak nedeniyle bazı bölgelerde trafik yoğunluğu oluştu. Bazı araçlar yolda mahsur kaldı. Çatalca’da bir elektrik direğine yıldırım düştü. D-100 Karayolu üzerinde su birikintileri oluşurken, vatandaşların bir bölümü araçlarını yol kenarına çekerek, yağmurun dinmesini bekledi.

Hafta sonu dolayısıyla Sarıyer’de sahile ve ormanlık alanlara pikniğe giden vatandaşlar, yağmurdan olumsuz etkilendi. Ayasofya ve Sultanahmet’i ziyaret etmek isteyen turistler de aniden başlayan yağış nedeniyle ağaç altlarına ve çevredeki kafelere sığındı. Yağmura valizleriyle yolda yakalanan turistler, seyyar satıcılardan şemsiye satın aldı.

Eminönü alt geçidi, Kapalıçarşı ile Karaköy’de bazı iş yerlerini su bastı. Eminönü alt geçitteki çarşıda esnafın bazı ürünleri su altında kaldı. Ayrıca Kapalıçarşı’da kısmi elektrik kesintisi yapıldı. Bazı iş yerlerine elektrik verilmiyor. Çobançeşme Kuyumcukent’te yapımı devam eden metro durağının önünde park halindeki bir otomobil, yolun çökmesi sonucu oluşan çukura düştü.

TRAMVAY VE TELEFERİK DURDU

Metro İstanbul da hava muhalefeti nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda seferlerin durdurulduğunu, TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı ve TF1 Maçka-Taşkışla Teleferik Hattının kısa bir süre işletmeye kapatıldığını duyurdu.

ALT GEÇİTTE CESET BULUNDU

Su baskının meydana geldiği Unkapanı alt geçidinde bir erkek cesedine ulaşıldı. Alınan bilgiye göre, alt geçitte su tahliyesi yapan İSKİ ekipleri, suyun içinde bir erkeğe ait ceset olduğunu fark ederek, polise haber verdi. Boğulduğu tahmin edilen kişinin üzerinden kimlik çıkmadı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Unkapanı altgeçitinde daha önceden boşaltılan dükkanlarda yaşayan 50’li yaşlarda evsiz bir yurttaşımız sel felaketinde yaşamını yitirmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Yoğun yağış alan ilçelerimizdeki kurtarma ve tahliye çalışmaları aralıksız devam ediyor” dedi.

Bu arada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yağmur Suyu Hattı Temizleme Aracı ve İSTAÇ aracının çalışmaları sonrası alt geçitteki su tamamen çekildi. Su altında kalan bir araç da çekici yardımıyla alt geçitten çıkartıldı.

METEOROLOJİNİN UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, kuvvetli yağış konusunda uyarı yaptı. Son radar verileri ve tahminlere göre, Avrupa Yakası’nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması beklendiği kaydedilerek, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

FATİH’TE METREKAREDE 110 KG YAĞIŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, Fatih’te metrekarede ortalama 110 kg yağış ölçüldüğü belirtildi. Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye ilçelerinde ise metrekareye ortalama 30- 40 kg yağış düştü. İBB ekipleri sel baskınları ve su birikintilerinin yaşandığı bölgelere İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik ve zabıtaya bağlı 2 bin 148 personel 645 araç ve iş makinesi ile müdahale ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.