İsrail'de 50 kadın ve çocuğu alıkoyan haham gözaltında

İsrail'de 50 kadın ve çocuğu alıkoyan haham gözaltında

İsrail polisi, yaklaşık 50 kadın ve çocuğu yıllardır bir din okulunda alıkoyan bir hahamı gözaltına aldı. Zanlının kadınların hayatının her saniyesini kontrol ettiği açıklandı.

A+A-

Haber Merkezi- Kudüs’te yaklaşık 50 kadın ve çocuğu kölelik şartlarında alıkoyup cinsel istismara maruz bırakan bir haham gözaltına alındı. İsrail polisi, ismi açıklanmayan zanlının kurduğu tarikatla kadınların hayatının her saniyesini kontrol ettiğini açıkladı.

Baskın sırasında, hahamın yanı sıra sekiz kadın daha gözaltına alındı. Gözaltı süresi sekiz güne uzatılırken, zanlının avukatı üzerinden yaptığı açıklamada suçlamalar reddedildi. Haham, ‘din okulundaki bazı kadınlar ve aileleriyle sorun yaşadığı için ihbarda bulunulduğunu, suç işlemediğini savundu.

‘KADINLARI TECRİT ETTİ’

60’lı yaşlarında olduğu belirtilen hahamın, Kudüs’ün Geula mahallesinde kendi yönettiği Be’er Miriam din okulunda, 50 kadının hayatı üzerinde mutlak kontrol kurduğu, kadınları kurallara uymadıkları takdirde cezalandırdığı, ailelerinden ve toplumdan tamamen tecrit ettiği belirtildi. Bazıları beş yaşından küçük olduğu belirtilen çocukların da tecrit altında tutulduğu, en az birinin hahamdan dayak yediği açıklandı.

HASTANEYE GİDERKEN BİLE İZİN ALIYORLARDI

Polisin evden kaçmayı başaran bazı kadınların ihbarıyla başlattığı soruşturmada, zanlının kadınların sadece kendisinin izin verdiği işlerde çalışmasını kabul ettiği, maaşlarının bir kısmına el koyduğu, kadınların hastaneye giderken bile hahamdan izin almak zorunda bırakıldığı tespit edildi.

İŞKENCE İÇEREN ‘DERSLER’

Haaretz gazetesine konuşan bir emniyet yetkilisi, tarikata ilk girdikleri günlerde kadınlara iyi davranıldığını ama zaman içinde ‘mütevazılık’ adı altında tehdit ve fiziksel şiddet içerikli ‘dersler’le ağır baskı altına alındığını söyledi. Bu derslerden birinde, kadınların ‘cehennemin nasıl bir yer olduğunu anlamaları için’ parmaklarını ateşe sokmak zorunda bırakıldığı belirtildi.

KADINLARI KULLANARAK YENİ ÜYELER BULUYORDU

Polisin açıklamasında, zanlının tarikatına yeni kadınları almak için kendisine yakın olan diğer kadın tarikat üyelerini kullandığı bilgisi de verildi.

2015’TE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Haham 2015 yılında da benzer suçlamalarla gözaltına alınmış ancak tarikat üyesi bazı kadınların lehinde verdiği ifadeler sonucu serbest bırakılmıştı. Bu kez soruşturmanın daha kapsamlı yürütülmüş olması nedeniyle farklı bir sonuç bekleniyor

Duvar

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.