İsrail, Humus'a havadan saldırıyor..Uçaklardan biri düşürüldü

İsrail, Humus'a havadan saldırıyor..Uçaklardan biri düşürüldü

Humus'ta yer alan T4 Hava Üssü'ne İsrail tarafından yapıldığı düşünülen füze saldırıları gerçekleşiyor. Suriye Hava Savunma Sistemlerinin birkaç füzeyi imha ettiği ve bir İsrail uçağını vurduğu öğrenildi.

A+A-

Suriye resmi haber ajansı SANA, saldırı sonucunda ölen ya da yaralanan olmadığını, ancak maddi zararların meydana geldiğini aktardı.

Öte yandan SANA T4 Hava Üssü’ne saldırının İsrail tarafından düzenlenmiş olabileceğini açıkladı. Haberde, “İsrail’in T4 Hava Üssü’ne saldırı düzenlediği konusunda haberler geliyor” dendi.

SANA, daha sonra Humus’taki hava üssüne saldırının İsrail Hava Kuvvetleri tarafından düzenlendiğini bildirdi. Habere göre, Suriye hava savunma sistemleri, atılan birkaç füzeyi düşürdü, İsrail uçaklarından birini vurdu ve diğer uçakları Suriye hava sahasından uzaklaştırmayı başardı.

İSRAİL ORDUSU, KONUYA İLİŞKİN SORUYU YANITSIZ BIRAKTI

İsrail ordusu, Suriye’deki hava üssüne yapılan saldırıyı İsrail Hava Kuvvetlerinin düzenlediği yönündeki haberlerle ilgili soruyu yorumsuz bıraktı.  Sputnik’e konuşan İsrail Savunma Kuvvetleri basın dairesinden bir yetkili, “Dış basında yer alan haberlerle ilgili yorum yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

(Sputnik)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.