İşkenceden şikayetçi olan Harun Çapkan: Susmayacağım

İşkenceden şikayetçi olan Harun Çapkan: Susmayacağım

.

A+A-

Esenler'de gözaltına alınırken işkence gördüğünü söyleyen Harun Çapkan 'polise mukavemet' gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Çapkan, “Suç duyurusunda bulundum ve suçlu oldum. Bu da yetmiyormuş gibi şişen yüzümü arabaya vurarak dağıttığımı söylediler. Kürt olduğumuz için aşağılayıcı davranıyorlar. Ben hakkımı arayacağım. Susmayacağım" dedi.

İstanbul’un Esenler ilçesinde yaşayan Harun Çapkan, 2 Mart’ta evinin yakınındaki berberden çıktığı sırada “maske takmadığı” gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındı. Karabayır Karakolu’na götürülürken şiddete maruz kaldığını belirten Çapkan, polisler hakkında şikayetçi oldu. Ancak Çapkan ertesi gün “polise mukavemet” iddiasıyla mahkeme çıkarıldı.

Denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıan Çapkan, gözaltına alınırken yaşadıklarını anlattı. Evinin yakınlarındaki berberden çıktığı sırada Yunus ekipleri tarafından durdurularak neden maske takmadığı sorularak kimliği istenen Çapkan, “Kimliğim arabada ağabey maskem ise berberde isterseniz getireyim” diye verdiği yanıt üzerine polisin “Sen bizimle nasıl konuşuyorsun” diyerek hakaretler ettiğini söyledi. Duruma tepki gösterdiğini belirten Çapkan, bunun üzerine gözaltına alındığını söyledi.

'POLİS ARACINDA ELEKTROŞOK VERDİLER'

Ters kelepçeyle araca bindirildiğini aktaran Çapkan, “Burada da küfür etmeye başladılar. Küfür etmeyin deyip tepki gösterdiğimde ise beni dövmeye başladılar. Elektro şok verip ayaklarının altını öptürmeye çalıştılar. Daha sonra bayıldım ve gözümü karakolda açtım” dedi. 

 

Kendisine geldiğinde polislerden şikayetçi olduğunu aktaran Çapkan, “Karakolda kamera olduğu için şiddet uygulamadılar. Bir gün burada tuttuktan sonra ifadeye çağırdılar. İfadede polislere saldırdığımı söylediler. Ellerim ters bir şekilde kelepçeli iken nasıl saldırmış olabilirim. Bunu kabul etmedim ve asıl saldıranların onlar olduğunu söyledim” diye belirtti. 

'YÜZÜMÜ ARABAYA VURARAK DAĞITTIĞIMI SÖYLEDİLER'

Bakırköy Adliyesi’ne çıkarılan Çapkan, “Adliyeye gitmeden önce beni hastaneye götürdüler orada darp raporu aldım” dedi. Savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra “polise mukavemet” iddiasıyla mahkemeye sevk edildiğini aktaran Çapkan, mahkemenin ise kendisini haftada 2 gün imza şartıyla serbest bıraktığını ifade etti. Çapkan, “Suç duyurusunda bulundum ve suçlu oldum. Bu da yetmiyormuş gibi şişen yüzümü arabaya vurarak dağıttığımı söylediler" diye konuştu.

Çapkan şöyle devam etti: "Kürt olduğumuz için aşağılayıcı davranıyorlar. Ben hakkımı arayacağım. Susmayacağım. Bu yapılan bir zulümdür. Zulme karşı sessiz kalmayacağım. Bir insan suçlu bile olsa sonucu bu olmamalı. Herkes polis şiddetine karşı ses çıkartmalı. Darp raporu aldım, savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gereken cezayı almaları için elimden gelen her şeyi yapacağım." (MA)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.