Irkçı parti dağılıyor

Irkçı parti dağılıyor

Altın Şafak’ın Atina’daki Genel Merkez binasına kilit vuruldu

A+A-

Yunanistan’da düzenlenen son genel seçimlerde az bir oy farkı ile parlamento dışında kalan ırkçı ve aşırı milliyetçi Altın Şafak, devam eden yargı süreci ve mali zorluklar nedeniyle parti binalarını kapatma kararı aldı. Yeni karar uyarınca Altın Şafak’ın Atina’daki Genel Merkez binasına kilit vuruldu.

Nikolas Stelya'nın Gazete Duvar'da yer alan ve Yunanistan medyasına dayandırdığı haberine göre, Altın Şafak Genel Merkezi’nin önünde cumartesi günü birçok kutu ve eşyalarla birlikte nakliyat kamyonları görüldü. Yerel basın, Atina’nın kuzeyindeki Mesogeion Bulvarı’nda olan genel merkez binasındaki parti tabelasının da, nakliyat işlemleri sırasında indirildiğini aktardı. Binanın boşaltılmasından birkaç gün önce partinin Pire’deki ofisi de kapatılmıştı.

DAĞILMA İŞARETLERİ

Altın Şafak, temmuz ayında yapılan genel seçimlerde, yüzde 3’lük barajı aşamayarak meclise giremedi. Bu gelişmeyle, parlamentodaki partilere verilen önemli yardım ve fonlarından mahrum kaldı. Aynı süreçte, önde gelen birçok vekil ve parti mensubu Altın Şafak’tan istifa etti. Kilisenin desteğini alan Helen Çözümü isimli aşırı sağcı parti ise hâlen Yunan parlamentosunda temsil ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.