Irkçı doktora 1 ay men

Irkçı doktora 1 ay men

Kürt çocuklarına yüksek dozda ilaç vermesiyle gündeme gelen Dr. Burcu Gürsoy bir ay meslekten men edildi. Av.Tuncer, Gürsoy’un diplomasının sahte olduğu iddiasıyla hakkında dava açıldığını söyledi

A+A-

Haber Merkezi- Beyin cerrahı Salih Şahin 1 Mayıs 2015’te Beşiktaş’ta işçi bayramı kutlamaları sırasında polis şiddetine maruz kalarak çok sayıda kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı. Sağlık raporu için Kağıthane Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü sırada hastanenin acil servisinde görevli doktor Burcu Gürsoy, Dr. Şahin’in de aralarında bulunduğu 15 kişiyi muayene etmeden, polis otosundan indirmeden, hakaret ederek ‘sağlam’ raporu düzenlemişti.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu, Gürsoy hakkında deontolojiye aykırı davranmak, hekimliğe yakışmayan söylem ve davranışlarda bulunmak, usulüne uygun olmayan adli rapor düzenlemek, gerçek dışı adli rapor düzenlemek iddialarıyla soruşturma açmıştı. Açılan soruşturma sonucunda Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu 23.10.2018 tarih 2018- 166 sayılı kararında, Gürsoy’a doktorluk mesleğinin evrensel gerekliliğe ve etiğine uygun davranmadığına karar vererek bir ay meslekten men etme cezası verdi.

Kusurlu bulundu

TTB, Gürsoy hakkında hazırladığı raporda, “Gözaltına alınan kişilere adli muayenenin göz altı aracında toplu soru sorarak muayene etmeye çalışması deontoloji kurallarını çiğneyerek, hakaret ettiği, kuralla aykırı muayene ettiği ayrımcılık yaptığı ve kişileri muayene etmeden adli rapor formunu doldurmasının kusurlu olduğu anlaşılmıştır. Kişilere gözaltı sırasında işkence ve kötü muamele eden Gürsoy’un bu muayene tarzının kusurlu olduğu anlaşılarak TTB Kanunu’nun 39. Maddesi ve TTB Disiplin yönetmeliğinin 5/j ve 5/s maddeleri kapsamında geçici olarak bir ay meslekten alıkoyma cezası verilmiştir” diye belirtildi.

‘Cezalandırılması gerekiyor’

Av. Gülizar Tuncer, Gürsoy’un ideolojik karşıtlık içerinde olduğu kişilere karşı suç işlediğini belirtti. Av. Tuncer, “Bu kişinin devlet tarafından korunduğunu düşünüyoruz. Diplomasının sahte olduğu iddiası ile ilgili idare mahkemesine dava açıldı. Yurt dışında eğitim gördüğü söyleniyor fakat bu eğitimin gerçekten olup olmadığını bilmiyoruz. Bir şekilde korunuyor. Şuana kadar işlediği en ağır suç Kürt çocuklarına yönelik iddialar. Esas olarak bunun üzerine gidilmesi gerekiyor. O kadar ağır suçun yanı sıra 1 Mayıs’ta gösteriler ile ilgili gözaltına alınan kişiler ile ilgili ise muayene etmeden rapor vermemesi de bir suç. Mahkeme de bu suçu ortaya kondu. Gürsoy’un diğer suçlarının da açığa çıkarılarak cezalandırılması gerekiyor” dedi.

Çocuklarını öldürmeye çalıştı

Av. Gülizar Tuncer: “Uyarı kınama gibi benzeri cezalar değil para cezası değil bu kişinin doktorluk mesleğini yürütmemesi gerekiyor. Doktor olmanın özelliklerine sahip değil. Meslekten men edilmesini gerektiren suçlar işlenmiş. Çocuklar Kürt olduğu için düşmanca bir yaklaşım içerisinde davranıyor. Çocuklarla ilgili boyutuna baktığımızda çocukları öldürmeye çalışıyor. Kasıtlı bir şekilde çocukların ölümüne, onların yaşam hakkı ihlaline yol açacak davranışlarda bulunuyor. En ağır suçu bu bence. Kelimenin gerçek anlamıyla son derece ırkçı, faşizan, düşmanca bir yaklaşım içinde bu doktor. Bu kişinin doktorluk yapmaması gerekiyor.”

Yeni Yaşam

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.