İran'dan 1450 km menzilli yeni füze

İran'dan 1450 km menzilli yeni füze

.

A+A-

İran, Viyana'da nükleer müzakereler sürerken 1450 kilometre menzilli yeni füzesini tanıttı. 

ABD ve İran'ın Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda yürüttüğü nükleer müzakereler dün yeniden başlarken Tahran'ın geliştirdiği yeni bir silahı tanıtması dikkat çekti. İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim bugün yayınladığı haberde, İran'ın 1450 kilometre menzilli yeni füzesine yer verdi.

İranlı üst düzey askeri heyetin Devrim Muhafızları'nın bulunduğu üsleri ziyareti üzerine yapılan haberde, yeni füzeyle ilgili "Devrim Muhafızları tarafından geliştirilen yeni stratejik silah, yüksek manevra kabiliyetine ve füze kalkanlarını delme yeteneğine sahip üçüncü nesil uzun menzilli bir füze" denildi. Haberde, "Benzer füzelere kıyasla ağırlığı üçte bir oranında azaltıldı ve fırlatılması için gereken hazırlık süresi altıda bire indirildi" bilgisi de yer aldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaklaşık 10 aydır süren müzakerelerin ara verilen sekizinci turuna dün yeniden başlanmıştı. AB Dış İlişkiler Genel Sekreter Yardımcısı Enrique Mora'nın başkanlığında devam eden görüşmelere Rusya, Çin, Almanya, İngiltere, Fransa ve İran'dan üst düzey temsilciler katılıyor.

Müzakerelere anlaşmadan 2018’de tek taraflı olarak çekilen ABD katılmazken taraflar arasında iletişim AB'li yetkililer tarafından sağlanıyor. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, müzakerelere yeniden katılımla ilgili dün yaptığı açıklamada, "ABD yetkilileri, nükleer anlaşmayla ilgili yıkıcı kararların bedelini İran milletinin cebinden ödeyemeyeceklerini bilmeli. İran halkının güvenini kazanmalı ve gittikleri yoldan dönmeliler. Viyana’da bu davranışın pratikte değişmesini görene kadar bekleyeceğiz" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.