İran’da askeri geçit törenine saldırı: En az 29 ölü!  -VİDEO-

İran’da askeri geçit törenine saldırı: En az 29 ölü! -VİDEO-

İran'ın Ahvaz kentinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de katıldığı askeri geçit törenine saldırı düzenlendi. En az 29 kişinin öldüğü, yaklaşık 60 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üslendi.

A+A-

İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan Eyaleti’nin başkenti Ahvaz’da, İran-Irak savaşının başlangıç günü dolayısıyla yapılan askeri geçit töreni sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Askeri üniformalar giydikleri belirtilen saldırganların, on dakika boyunca ateş açtığı ve podyumdaki askerleri hedef aldığı belirtildi.

İran devlet televizyonu, sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı sonucu aralarında sivillerin de bulunduğu en az 29 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 60 kişinin de yaralandığı bildirdi.

Yaşamını yitirenler arasında gazeteci de var

Huzistan Eyaleti Vali Yardımcısı Ali Hüseyin Hüseyinzade, Tasnim haber ajansına yaptığı açıklamada, yaşamını yitirenlerin arasında bir gazetecinin de olduğunu söyledi.

Hüseyinzade ayrıca, iki saldırganın öldürüldüğünü, ikisinin de gözaltına alındığını belitti.

Yaşamını yitirenlerden sekizinin ise İran Devrim Muhafızları’ndan (Pasdaran) olduğu açıklandı.

“Saldırının arkasında ‘yabancı bir rejim’ var”

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de saldırıyla ilgili Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Zarif, şunları ifade etti:

“Yabancı bir rejim tarafından yetiştirilen, eğitilen, silahlandırılan ve finanse edilen teröristler Ahvaz’a saldırdı. Ölenler arasında çocuklar ve gazeteciler de var. İran bu tarz saldırılardan bölgesel terör sponsorlarını ve onların ABD’li efendilerini sorumlu tutuyor. İran İranlı canları savunmak için süratle ve kararlı bir biçimde yanıt verecektir.”

Saldırıyı IŞİD üstlendi

AFP’nin haberine göre saldırıyı ise IŞİD üstlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.