İran nükleer anlaşmada 'Devrim Muhafızları' ısrarından vazgeçti!

İran nükleer anlaşmada 'Devrim Muhafızları' ısrarından vazgeçti!

.

A+A-

İran ile nükleer anlaşmanın tarafları arasında müzakerelere yeniden başlanırken Tahran'ın nihai anlaşmaya varmak için öne sürdüğü "Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'nin terör örgütleri listesinden çıkarılması ısrarından vazgeçtiği" iddia edildi.

 

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer görüşmelerle ilgili bilgi sahibi Batılı bir diplomata dayandırdığı habere göre, İran, anlaşma dışında öne sürdüğü taleplerinden birinden vazgeçti.

 

Haberde ismi açıklanmayan diplomat, "İran, Devrim Muhafızları Ordusu'nun ABD'nin terör listesinden kaldırılmasıyla ilgili talebini şimdilik bir kenara koymayı kabul etti ancak yine de Washington'un anlaşmayı bir daha terk etmeyeceği veya Tahran'a yaptırımları yeniden uygulamayacağına dair daha güçlü garantiler istiyor." dedi.

 

Konuya ilişkin İran resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan İran'ın Viyana'daki müzakere heyetinden bir diplomat ise iddiayı yalanladı.

 

Haberde ismi açıklanmayan İranlı diplomat, "İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör listesinden çıkarılmasına dair taleplerinden vazgeçmedi." ifadelerini kullandı.

 

İranlı diplomat, ülkesinin müzakerelerde iyi niyetini ortaya koyduğunu ve nihai anlaşmaya varmak için ciddi iradeye sahip olduklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.