İran: Fahrizade’nin ölümünden İsrail'in sorumlu olduğuna dair ciddi bulgular var!   

İran: Fahrizade’nin ölümünden İsrail'in sorumlu olduğuna dair ciddi bulgular var!  

.

A+A-

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mecid Taht Revançi, dün aracına yerleştirilen bomba ile suikaste uğrayan İran’ın kilit isimlerinden biri olan nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade’nin ölümünden İsrail’i sorumlu tutarak ellerinde bu konuya ilişkin önemli kanıtların olduğunu söyledi.

Revançi, BM'ye yazdığı mektupta nükleer fizikçi Fahrizade'nin öldürülmesinden İsrail'in sorumlu olduğuna ilişkin ellerinde önemli bulguların olduğunu açıkladı.

Taht Revançi, mektubunda, suikastin bölgelerinde gerçekleştirilmesini, uluslararası hukuk ihlali diyerek şunları şöyledi:

"Önde gelen bilim insanımızın açıkça devlet destekli bir biçimde suikasta uğraması, aynı zamanda uluslararası hukukun, bölgemizi zarara uğratmak için tasarlanmış bir şekilde açık bir ihlaliydi"

“BM, suikasti kınamalı”

Mektubunda ayrıca suikastın BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyi tarafından kınanması gerektiğini belirten temsilci, "Halkımızı müdafaa etmek ve çıkarlarını güvence altına almak için gereken tüm önlemleri alma hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

“Netanyahu’nun suikastte İsrail’ın rolü var dediği iddia edilmişti”

Dün Tahran’da aracına bomba yerleştirilerek öldürülen Muhsin Fahrizade, İran nükleer programının kilit ismi olmakla beraber İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun 2018’de bir sunumda yaptığı konuşmada özellikle hedef aldığı isimdi.

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronot gazetesine göre Netanyahu, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Fahrizade'nin suikastinde İsrail'in rolü olduğuna işaret etmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.