İran, Çoman ilçesine bağlı Werde köyünü bombaladı

İran, Çoman ilçesine bağlı Werde köyünü bombaladı

.

A+A-

İran Devrim Muhafızları'na ait insansız hava aracı, Pazar öğleden sonra Kürdistan'ın güneyindeki Choman ilçesine bağlı Werde köyünü bombaladı. 

Çoman Vali Vekili Abdulwahhab Mahmood, Kürdistan TV'ye şunları söyledi:  İran İslam Cumhuriyeti'nin Coman ilçesine bağlı Werdey köyü yakınlarında insansız hava araçları aracılığıyla, iki gün boyunca vatandaşların evlerinin ve iş yerlerinin yakını bombalandı. İran, Awadani yakınlarındaki köylülerin, göçebelerin ve hayvan çobanlarının yaşadığı çöl bölgelerini rastgele bombalıyor.

Bombardımanların sivillere zarar vermemesine ve vatandaşlar arasında korku yaratmasına rağmen, herhangi bir şekilde bombalanan bölgelerin Doğu Kürdistan'da Peşmerge partisi olmadığını da sözlerine ekledi. 

İran ordusu, 28 Eylül’de Kürdistan Bölgesi’nde bulunan İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ), İran Kürdistan Emekçiler Partisi (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) karargahlarına yönelik füze ve İHA’larla saldırı düzenlemiş, saldırılar sonucu 17 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, karargahların 73 balistik füze ve onlarca kamikaze İHA’yla vurulduğunu söylemişti.

İran tarafından düzenlenen saldırılar 10 gündür aralıksız devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.