İran askerlerinin katlettiği kolberin kimliği belli oldu

İran askerlerinin katlettiği kolberin kimliği belli oldu

Rojhılat ile Kürdistan Bölgesi sınırında İran güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 1 Kürt Kolberi hayatını kaybederken, 8’i de yaralandı.

A+A-

Haber Merkezi - Rojhılat-Kürdistan Bölgesi sınırlarında bulunan Hewraman bölgesinde İran sınır muhafızları Kürt Kolberlere ateş açtı.

Rûdaw’a konuşan Rojhılat’ın Pawe kentinden yerel bir kaynak, dün akşam saat 20:00 sıralarında Newsud beldesi kırsalında İran askerlerinin Kolberlere ateş açtığını söylemişti.

Edinilen bilgilere göre olayda Amhed Sehrayi adlı Kolber hayatını kaybederken Ezim Eminzade, Cabbar Muhammedi, Zahid Nuri, Celal Nuri, Şahid Edak, Taha Süleymani, Resul Haşimi ve Şadman Seyidi aldı Kolberler de yaralandı.

Kollebrlerin Newsud, Pawe, Ciwanro ve Selawla nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Newsud beldesi halkının kendi imkanları ile hayatını kaybeden Kolberin cenazesini ve yaralıları getirerek hastaneye sevkettiği belirtildi.

Rojhılat’ın Newsud beldesi ile Kürdistan Bölgesi’nin Tewêlle nahiyesi arasında Kolberlik yapan halk geçimini bu şekilde sağlıyor. İran güvenlik güçlerinin saldırıları sonucu bugüne kadar yüzlerce Kolber hayatını kaybetti.

Kırmaşan ilinin Pawe kentine bağlı Newsud beldesinde halkın önemli bir bölümü geçimini Kolberlikle sağlıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.