Irak’tan Türkiye’ye: ulusal egemenliğimizi etkileyen ihlalleri durdurun!

Irak’tan Türkiye’ye: ulusal egemenliğimizi etkileyen ihlalleri durdurun!

Irak Cumhurbaşkanlığı, Türkiye’nin Irak hava sahasını ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırılar ile ulusal egemenliğinin ihlal edildiğini belirterek, ihlallerin durdurulması çağrısında bulundu.

A+A-

Haber Merkezi - Irak Cumhurbaşkanlığı Türkiye’nin dün Süleymaniye’nin Kunemasi piknik bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada Türkiye’nin hava saldırılarına ilişkin, “Bu eylemler iyi komşuluk ilkesi ve uluslararası sözleşmelerin açık bir ihlalidir” denildi.

Açıklamada, tekrarlanan “Türk askeri operasyonları sonucu bazı silahsız sivillerin hayatını kaybettiği ve Irak hava sahasının ihlal edildiği” ifade edilerek, ulusal egemenliği etkileyen ihlallerin durdurulması çağrısında bulunuldu.

Askeri eylemlerin iyi komşuluk ve uluslararası sözleşmelerin açık bir ihlali olduğu kaydedilen açıklamada, Türkiye’den Irak’ın egemenliğine saygı gösterilmesi istendi.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Üyesi Abdulhalık Azzavi, 24 Haziran’da yaptığı açıklamada, Irak’ın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne kendi topraklarındaki saldırılara karşı şikayette bulunduğunu belirtmişti.

Türkiye ve İran’ın Bağdat büyükelçileri geçen hafta Irak Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, sınırdaki bombalamalar için her iki ülkeye de nota verilmişti.

Türkiye’nin dün Süleymaniye’nin Kunemasi bölgesine düzenlediği hava saldırısında 1 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi yaralanmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.