Irak'tan çekilirsek İran'a alan açmış olacağız,’

Irak'tan çekilirsek İran'a alan açmış olacağız,’

İki gündür sözü edilen ancak ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarının da reddettiği 'çekilme mektubu' hakkında tweet atan Trump, 'Şimdi geri çekilmek Irak'ta yaşanabilecek en kötü şey' dedi.

A+A-

Haber Merkezi- ABD Başkanı Donald Trump, Irak'tab çekilme konusunda Twitter hesabından mesajlar paylaştı. Trump, "Irak'tan çekilirsek İran için alan açmış olacağız. Haberlerde bildirilen mesajdan haberim yok" dedi.

ABD ordusunun Irak'tan çekileceğine dair bir mektubun Irak yetkililerine iletildiği belirtilmiş, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi de bunu doğrulamıştı. 

İki gündür sözü edilen ancak ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlılarının da reddettiği "çekilme mektubu" hakkında tweet atan Trump, "Günün sonunda ABD, Irak'ın kendi güvenliğini tesis etmesini istiyor. Bir noktada ABD kuvvetlerini Irak'tan çekme isteğim var, ancak şimdi geri çekilmek Irak'ta yaşanabilecek en kötü şey. Iraklılar İran'ın ülkelerini karıştırmasını istemiyor. Irak'tan çekilirsek İran için alan açmış olacağız. Haberlerde bildirilen mesajdan haberim yok" ifadelerini kullandı.

Irak'ı da tehdit ederek "Irak, ABD'ye saygı göstermemeye devam ederse, yaptırımlarla karşılaşacak" diyen Trump, "Irak tarafından saygı görmeyi hak ediyoruz. Iraklılar İran'ın ülkelerini karıştırmasını istemiyor" diye kaydetti.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin de konuşan Trump, "ABD'nin uzun zamandır takip ettiği Süleymani büyük bir saldırı planlıyordu" iddiasını yineleyerek, "İran'ın kültürel alanlarını vurma konusunda uluslararası hukuka tabi olacağız" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.