Irak'ta yasağa rağmen sokaklar terk edilmiyor!

Irak'ta yasağa rağmen sokaklar terk edilmiyor!

Basra’da Irak güvenlik güçlerinin takviye ekiplerle kentteki birçok noktayı tutmasına rağmen halk gösteriler için sokaklara çıktı.

A+A-

K24'ın bölgeden aktardığı habere göre Irak’ın güneyindeki Basra’da polis güçlerinin protestolar nedeniyle ana caddeleri kapattığını bildirdi.

Resmi kurumlarda mesailerin askıya alındığı kentte, göstericiler havaalanını ele geçirdi.

Basra, Babil, Kerbela ve Necef illerinde eksik hizmet ve elektrik kesintileri sebebiyle düzenlenen gösteriler 6’ncı gününde.

Basra’da başlayan gösterilerde ölen ve yaralananlar olurken, Misan’da halk valiliği bastı.

Necef’te ise göstericiler havaalanı genel müdürünün evini ateşe verdi.

Necef’te ayrıca Nuri Maliki’nin liderliğini yaptığı Dava Partisi’nin binası ile Esayib Ehlulhak’ın karargahı ateşe verildi.

Irak'ın güneyinde başlayarak başkent Bağdat'a sıçrayan gösteriler nedeniyle hükümet şehirdeki internet erişimini kesmişti.

Başbakan Haydar Abadi, kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla Basra'ya yaklaşık 3 milyar dolar tahsis edilmesine karar vermişti.

Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nda görevli subay yaptığı açıklamada, ülkenin güneyinde Şiiler’in yoğunlukta yaşadığı Basra, Kerbela ve Necef'te, gösterileri kontrol altına almak amacıyla ikinci bir uyarıya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti.

basra-protest-001.jpg

Gösterilerin barışçıl olmayan bir hal aldığı ve güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çıkması muhtemel olayların önüne geçmek ve güvenliğin, kamu mallarının korunması için böyle bir adım atıldığı ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.