Irak’ta ünlü güvenlik uzmanı ve yazar Haşimi’ye suikast

Irak’ta ünlü güvenlik uzmanı ve yazar Haşimi’ye suikast

Güvenlik uzmanı, araştırmacı ve Rûdaw’ın köşe yazarı Huşam el Haşimi, Bağdat’ta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

A+A-

Irak’ın tanınan güvenlik uzmanı ve Rûdaw yazarı Huşam el Haşimi’ye Bağdat’ta evinin yakınında suikast düzenlendi. Haşimi silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

Irak İçişleri Bakanlığı Tuğgenerali Said Mein, Haşimi’nin öldürüldüğünü ve cenazesinin Bağdat Adli Tıp Merkezi’nde olduğunu açıkladı.

Haşimi’nin evinin yakınında iki motosikletin üzerindeki kişiler tarafından saldırıya uğradığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliği şu ana kadar tespit edilemedi.

Başbakan Kazımi üst düzey polis müdürünü görevden aldı

Iraklı Siyaset ve Güvenlik Uzmanı Hişam el-Haşimi'nin Bağdat'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir üst düzey emniyet yetkilisi görevden alındı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Mustafa Kazimi, Federal Polis 1. Tümen Komutanı Muhammed Kasım'ı azletti.

Açıklamada görevden alınma sebebine ilişkin bilgi verilmezken, isminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet yetkilisi ise bunun Haşimi'nin uğradığı suikastla ilişkili olduğunu ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.