Irak Parlamentosu Ezdi Kürtlerin kurtuluşu yasasını bugün görüşecek

Irak Parlamentosu Ezdi Kürtlerin kurtuluşu yasasını bugün görüşecek

.

A+A-

Irak Parlamentosu Ezdi Kürtleri Temsilcisi Xalîde Xelîl yaptığı açıklamada, bugün Irak Parlamentosu'nda Ezdi Kürtlerinin kurtuluşu yasası için oylama yapılacağını ve tüm parlamenterleri bu yasanın onaylanması için destek vermeye çağırdı.

Irak Parlamentosu'nun Ezdi Kürtleri Temsilcisi Xalîde Xelîl BasNews'e yaptığı açıklamada, karar tasarısının IŞİD Jenosidinden kurtulan Ezdilere destek amacı taşıdığını, onaylanması halinde Ezdilere destek ve yardımların yapılacağına, Ezdi Kürtlerin tüm hak ve imtiyazlarının güvence altına alınacağını, Irak Parlamentosu'ndaki bugünkü oylamanın bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi.

Xalîde Xelîl açıklamasının devamında, karar tasarısının onaylanması halinde Ezdi Kürtlerin daha iyi bir yaşam imkanı elede edebileceğini ve onlara aylık maaş bağlanacağını, Irak’ın Siyasi Hükümlüler Yasası’ndaki aynı hak ve ayrıcalıkların onlarada tanınacağını belirtti.

Ezdi Kürtleri Temsilcisi Parlamenter Xalîde Xelîl, Irak Parlamentosu'nun bugünkü oturumunun amacı; Ezdi Kürtlerin Kurtuluşu Yasa Tasarısını tartışmak ve oylamaya sunmak olduğunu söyledi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.