Irak ordusu: Türkiye'den, Şengal'e operasyon durumu yok

Irak ordusu: Türkiye'den, Şengal'e operasyon durumu yok

.

A+A-

 Türkiye'nin bölge ile ilgili olası operasyonuna dikkat çeken Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuşgeneral Tahsin Hafeci, “Şengal’e Türkiye tarafından operasyon yapılması gibi bir durum sözkonusu değil” sözlerine yer verildi.

Tuşgeneral Tahsin Hafeci, Rûdaw’a yaptığı değerlendirmede, Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi Amiri’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Şengal’e askeri operasyon ihtimali hakkındaki açıklamalarının kendisini başladığını vurguladı.

Peşmerge ile ortak koordinasyon!

Peşmerge güçleri ile ortak hareket edildiğini belirten Hafeci, “Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı, Ninova vilayetindeki güvenlik güçleri ve Peşmerge ile tam koordinasyon içerisindedir. Türk ordusu tarafından Şengal’e yönelik herhangi bir operasyon tehdidi sözkonu değil” ifadesini kullandı.

Sözcü Hafeci açıklamasında, Şengal’de halkın evlerine geri dönmesi için durumun son derece sakin olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Olası her durumdan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı bilgi sahibidir. Şu ana kadar da Şengal için olağan dışı bir durum sözkonusu değil ve oradaki güçler görevlerini icare her zamanki gibi icra edebilir."


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.