Inter ve PSG'den korona yardımları

Inter ve PSG'den korona yardımları

İtalya'nın Inter ve Fransa'nın PSG kulüpleri, korona virüsle mücadele kapsamında çeşitli yardımlarda bulunuyor. Inter, 1 milyon koruyucu maske bağışlarken, PSG de sağlık çalışanlarına ücretsiz yemek dağıtıyor.

A+A-

Haber Merkezi - İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında bir milyon koruyucu maske bağışında bulundu.

Kulüpten yapılan açıklamada, ilk etapta 200 bin maskenin İtalya’nın çeşitli bölgelerine gönderildiği ve kalan kısmının da önümüzdeki haftalarda dağıtılacağı belirtildi.

Inter’in korona virüsüyle mücadeleye destek için başlattığı kampanyada ise bağış miktarının 658 bin avroya ulaştığı kaydedildi.

İtalyan ekibi daha önce de 300 bin maske ve sağlık ekipmanı bağışlamıştı.

PSG’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ÜCRETSİZ YEMEK

Fransız ekibi Paris Saint-Germain (PSG), de sağlık çalışanlarına ücretsiz yemek dağıtıyor.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, günde yaklaşık 1200 kişilik yemek 60 gönüllü aracılığıyla başkent Paris’teki hastanelere servis ediliyor.

Fransız kulübünün, bugüne kadar yedi farklı hastaneye 5 bin kap yemek dağıttığı ve bu rakamın kampanya sonunda 25 bine ulaşacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PSG Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Onlar gerçek kahramanlar ve biz de bu mücadelede onların yanında yer alıyoruz” ifadesini kullandı. 

Duvar

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.