İngiltere’den Şengal Anlaşması’na ilişkin açıklama!

İngiltere’den Şengal Anlaşması’na ilişkin açıklama!

.

A+A-

 İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey, Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında geçen sene imzalanan ancak yasa dışı silahlı güçlerin bölgeyi terk etmemesinden dolayı faaliyete geçilemeyen Şengal Anlaşması hakkında açıklama yaptı.

Hickey, Şengal Anlaşması’nın uygulanmasını hızlandırmak için güçlü bir siyasi talebin olduğunu belirterek, “Anlaşma maddelerinin uygulanması konusunda Erbil ile Bağdat’ta güçlü siyasi niyetler gördüm” şeklinde konuştu.

Kürdistan Bölgesi ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Hickey, Erbil ve Başika’da gerçekleştirilen saldırılar hakkında da açıklama yaparak “Bu korkunç saldırılara karşı Kürdistan halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez ve İngiltere ile tüm dünya ülkeleri bu saldırıları kınadı” dedi.

Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümeti arasında varılan 2021 bütçesi hakkında da açıklama yapan Hickey, şu ifadelere yer verdi:

“Görüşmelerde bunun (2021 bütçe tasarısı) nasıl uygulanacağını ele aldık. Geçen hafta Irak Maliye Bakanı ile bir dizi görüşme gerçekleştirdim ve şu anda Erbil’de görüşmelerim devam ediyor. Anlaşmanın uygulanmakta olmasına çok sevindim.”

“Şengal Anlaşması çok olumlu bir anlaşmadır”

Değerlendirmesinde Şengal Anlaşması hakkında açıklama yapan İngiliz Büyükelçi, “Şengal Anlaşması çok olumlu bir anlaşmadır. Kürt liderlerle ve Bağdatlı yetkililerle yaptığım görüşmelerde anlaşmanın uygulanması için adımların hızlanacağını kaydetmiştim. Daha sonra üzerine anlaşılmayan alanları genişletebileceğimizi söyledik. Anlaşma maddelerinin uygulanması konusunda Erbil ile Bağdat’ta güçlü siyasi niyetler gördüm” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.