İngiltere’den Irak’a ‘milis gruplar’ uyarısı: Kriz devam eder

İngiltere’den Irak’a ‘milis gruplar’ uyarısı: Kriz devam eder

İngiltere'nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey, Irak’taki milis gruplarla ilgili uyarıda bulunarak, “Irak’taki silahlı gruplar ve milisler hükümetin kontrolüne girmediği sürece ülkede güvenlik sorunu ve ekonomik kriz devam edecek” dedi.

A+A-

Haber Merkezi - Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Stephen Hickey, “Irak’taki silahlı gruplar ve milislerin Bağdat hükümetinin kontrolüne girmediği sürece ülkede güvenlik sorunu ve ekonomik krizin devam edeceğini” söyledi.

Irak’taki milis grupların hükümetin kontrolü dışında kendi belirledikleri kurallar çerçevesinde serbestçe hareket ettiklerini ifade eden Hickey, bu durumun Irak’ta istikrarın sağlanmasına engel olduğunu belirtti.

İngiliz Büyükelçisi, milislerin başıboş olmasının ülkedeki ekonomik krizin aşılması önünde de engel olduğunu sözlerine ekledi.

Irak’ta bulunan Haşdi Şabi çatısı altındaki milislerin İran tarafından desteklendiği biliniyor.

Öte yandan Irak Başbakanı Mustafa Kazimi tarafından, Haşdi Şabi Genel Başkanı’nın değiştirileceği ve yapı içerisindeki atamalarda da değişiklikler olacağı iddia ediliyor.

Kazimi'nin bu hamlesiyle yapı içerisinde İran'a yakın radikal grupları pasifize edeceği ve söz konusu milis yapının hükümete entegre hale gelmesi için çabalayacağı yorumları yapılıyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.